Download een flash player om de fotos te kunnen zien.

Jouw reis met Your Planet

 

Your Planet Travel

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis samenstelt. Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

De reiziger van nu

Your Planet gelooft dat de moderne reiziger zelf reisleider wil zijn van zijn eigen vakantie. De reiziger van nu wil zelfstandig reizen en tegelijk in korte tijd een land werkelijk leren kennen. Tijdens zijn reis wil de moderne reiziger genieten en ontdekken, zonder zich zorgen te hoeven maken over vervoer en overnachtingen. Aan het einde van de dag moet er een schoon en comfortabel bed klaarstaan in een hotel dat de sfeer van het land ademt. Authentiek en zonder zorgen reizen.

Reizen met Your Planet


Your Planet biedt reizen aan voor de moderne reiziger. De belangrijkste karakteristieken van de reizen van Your Planet:

Authenticiteit. Als reiziger wil je een land werkelijk leren kennen. Dit betekent dat je naast de bekende hoogtepunten van een land bij Your Planet ook een stukje achter de schermen te zien krijgt, met Your Planet ga je verder dan de gebaande paden.

Goede accommodatie. Als reiziger wil je aan het einde van de dag niet alleen een goed bed, je wilt ook dat het hotel waar je slaapt sfeervol is. Daarom regelt Your Planet altijd goede, kleinschalige accommodatie die karakteristiek is voor de omgeving.

Individueel reizen. Your Planet beseft dat moderne reizigers niet achter een reisleider met een vlaggetje aan willen lopen maar zelf hun reis in de hand willen hebben. Daarom reis je met Your Planet op individuele basis, waarbij je soms begeleid wordt door een gids, maar waarbij je altijd zelf de touwtjes in handen hebt. Jij weet tenslotte zelf het best hoe jij wilt reizen.

Even voorstellen

 

Reizen volgens Leonieke - Oprichter Your Planet

Reizen volgens Leonieke


"Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden."

 

Reizen volgens Mischa - Reisspecialist China

"Sinds ik mijn studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs heb afgerond ben ik werkzaam bij Your Planet. Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten gaan spelen.

China, rondreizen, China Specialist.jpg

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van díé unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

Na reizen in Azië, Europa en Midden-Amerika te hebben gemaakt wist ik het zeker… de energie die ik krijg van reizen wil ik continueren en overbrengen op andere enthousiaste reizigers. Bij Your Planet ontwikkel en verzorg ik de reizen naar China, het land van de vele tradities, enorme historie en unieke cultuur. Dit booming land en de niet uitstervende trend; ''reizen en streven naar duurzaamheid'' kan in de toekomst mooie combinaties opleveren en vooral in China worden toegepast. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen."

 

Reizen volgens Anne - Reisspecialist China

''China was mijn eerste reiservaring buiten Europa. Doordat ik er langere tijd heb gezeten, heb ik vele mooie plekken kunnen zien en heb ik de bevolking wat beter leren kennen. China is ontzettend veelzijdig en al reis je er een jaar, je raakt nooit uitgekeken! Ondanks dat ik de taal niet sprak en de Chinezen lang niet altijd Engels spreken, kun je wel mooie ontmoetingen hebben als je je daarvoor openstelt. Chinezen zijn erg nieuwsgierig en met handen, voeten en een glimlach kom je vaak een heel eind! 

Reizen betekent voor mij vrijheid, het ontdekken van nieuwe culturen en landschappen, en het verrijken van je wereldbeeld. Mijn ervaring is dat mensen in 99,99% van de gevallen heel vriendelijk, gastvrij en behulpzaam zijn. Het heeft mij toleranter en open minded gemaakt, want volkeren mogen dan vaak veel verschillen, er zijn ook altijd overeenkomsten te zien, hoe anders ze ook mogen lijken. 

Bij Your Planet verzorg ik reizen naar China. Doordat ik veel gereisd heb, weet ik dat mensen die in het toerisme werken lang niet altijd eerlijk behandeld worden en dat de natuur flink onder toerisme kan lijden. Ik vind het dan ook een groot pluspunt dat Your Planet hier rekening mee houdt bij het ontwikkelen van reizen en het samenwerken met lokale partners. Laten we samen wat meer voor onze mensen en planeet zorgen, dan krijg je er prachtige ervaringen voor terug!” 

Your Fair Planet

 

Een prettige wereld

Your Planet vindt het heel belangrijk dat haar reizen duurzaam en eerlijk zijn. Daarnaast gelooft Your Planet dat contact tussen verschillende culturen bijdraagt aan een prettigere wereld.

Eerlijke reizen

Your Planet werkt samen met lokale partners. Hierdoor kan de reiziger profiteren van lokale expertise én wordt de lokale economie gestimuleerd. Your Planet onderhandelt scherp over de prijzen met haar partners maar betaalt wel altijd een eerlijke prijs.

Duurzaam ondernemen

Your Planet draagt graag haar steentje bij aan een verantwoorde manier van ondernemen. Your Planet geeft geen brochure uit, het gehele reisaanbod wordt via de websites gecommuniceerd. Dit is beter voor het milieu én spaart kosten uit.

De communicatie van Your Planet met haar reizigers en haar buitenlandse partners verloopt voornamelijk via email en Internet. Verspilling van papier en verzendkosten wordt hierdoor voorkomen. Your Planet maakt voor haar dagelijkse kantooractiviteiten gebruik van groene stroom en groen gas.

Vacatures

 

Reisspecialisten 

Op dit moment hebben wij geen vacatures.