Trend voor aan de wand: de wereldkaart

De laatste tijd komt de wereldkaart veel voorbij als interieurtrend. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en bij elke inrichting past wel een wereldkaart. Door naar deze wanddecoratie te kijken kun je heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Je leest hier over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een foto op hout, tuinposter, aluminium of glas. Maar je kunt natuurlijk ook een foto op canvas laten drukken. Elk materiaal heeft een eigen karakter. Glas is modern en strak, terwijl een houten wereldkaart een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is juist weer industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart tot zijn recht komen in je interieur.

Unieke wereldkaarten

Er zijn ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een vintage uiterlijk. Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of met waterverf bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Heb je toch de voorkeur voor een geografische kaart aan de muur waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Dan is er natuurlijk de normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur bestaat er  wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan mooi zijn. Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren.

Wij zijn helemaal fan van het collage op canvas. Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat overal toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke trend die veel terugkomt in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden. Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip.

Lees meer verhalen

No comments yet.

Geef een reactie