Laugavegur: de mooiste wandeltocht van IJsland

De meerdaagse Laugavegur wandeling

Collega Leonieke maakte de legendarische Laugavegur wandeling in 2020. Scroll naar beneden voor het filmpje van deze spectaculaire tocht.

Afwisselende wandeling: van Landmannalaugar naar Thorsmork mét Fimmvörduháls

Leonieke combineerde de 4-daagse tocht van Landmannalaugar naar Thorsmörk met aanvullend de tocht van Fimmvörduháls naar Skogar. Je kunt er ook voor kiezen om één van deze twee tochten te maken.

Deze fantastische, afwisselende wandeling in het Zuiden van IJsland is zo’n 80 kilometer en je doet er 4 tot 6 dagen over, afhankelijk van je snelheid.

Onderweg kom je de meest prachtige natuur tegen: ruige lavavelden, vlaktes met geisers en met sneeuw bedekte regenboogbergen. Het hele kleurenpallet komt voorbij: de aarde is in vele tinten rood, bruin, geel en zwart. De lucht is blauw, hier en daar een toefje mos of een struik. Schitterend!

Pittig, maar het absoluut waard!

De tocht is best pittig. Je wandelt zo’n 6 uur per dag, staat open voor de elementen en gaat dwars door riviertjes heen. Je klimt en daalt heel wat af.

De eerste dag is het hoogteverschil, van 490 meter, het grootst. Maar daar krijg je zeker wat voor terug, want wow, wat een uitzichten! Én de heerlijke natuurlijke geothermische baden onderweg komen ook als een welkome verrassing tussendoor.

Slapen in hutten

Tijdens de tocht slaap je in verwarmde hutten: een gezamenlijk onderkomen met gedeelde faciliteiten. Slapen in je eigen tent is ook een optie. Eten en een slaapzak neem je zelf mee. Koken doe je gezellig met de andere wandelaars bij een hut. Spelletjes, zoals het Scandinavische Kubb, worden volop gespeeld.

Al met al een fantastisch avontuur! Geniet van de beelden hieronder…

Zelf Laugavegur ervaren??

Meer weten? Deze tocht zelf ervaren? Wij kunnen het uiteraard voor je organiseren in IJsland. Stel hier je vraag of vraag je reisvoorstel aan bij onze reisspecialisten:

Lees meer verhalen

No comments yet.

Geef een reactie