Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Lampion in Beijing
Hong KongBoer tussen de Longji rijstterassen, Ping'anShanghai, ChinaMiao bevolkingChinaYangshuo, ChinaIn het Labrangklooster in XiaheShanghai, China

China

Gratis!

Bekijk bestemming

China is een uitgestrekt land, bijna even groot als Europa, met een verscheidenheid aan culturen. Ook wat betreft natuurschoon is China zeer divers.

 

Stel je eigen reis naar China samen

Kies een vaste rondreis door China

 

 

 

 

 

 

test inbegrepen

Hoogtepunten van China

De hoogtepunten van China in twee weken

Het leuke is dat je tijdens je rondreis in China heel veel verschillende indrukken kunt krijgen omdat je vaak grote afstanden aflegt en daardoor in veel verschillende landschappen terecht komt. De hoogtepunten van China zijn natuurlijk een must-see tijdens een eerste rondreis China.  Met deze route zit je zeker aan zo’n 14 dagen inclusief de intercontinentale vliegreis.

 De hoogtepunten van China in drie weken

Wanneer je 18 tot 21 dagen de tijd hebt voor China kun je je reis uitbreiden naar het zuidwesten; de provincie Yunnan. Hier vind je besneeuwde bergtoppen; je zit namelijk in de uitlopers van het Himalaya gebergte. De indrukwekkende natuur en de verschillende bevolkingsgroepen als de Naxi, Bai maar ook Tibetanen geven je echt een mooi totaalbeeld van de diversiteit van China.


De verschillende streken van China

Noord China

Noord China

In het Noorden, rond de Gele rivier, is de Chinese beschaving ontstaan. Eeuwenlang lag op de vruchtbare vlaktes rond de Gele rivier het culturele hart van China. Daarom zie je hier de monumentale culturele overblijfselen van keizerlijk China, zoals de Grote Chinese Muur, de Verboden Stad, de boeddha-beelden in de Yungang grotten bij Datong en het Terracotta Leger bij Xi’an.

Natuur in het noorden van China

Gevaarlijke plank route Huashan tijdens jouw China rondreis www.jouwchinareis.nl

In de buurt van Beijing bevindt zich één van de vier belangrijkste boeddhistische bergketens van China: Wutaishan. Een ander imponerend gebied in het noorden is het kratermeer van Changbaishan op de grens met Noord-Korea.

Daarnaast heb je in Xi’an de Taoïstische bergketen Huashan; bekend om de gevaarlijke ‘Most deadliest plank trail on earth‘. De bergketen biedt gelukkig ook andere routes.

Oost China

Oost China

Aan China’s kusten bevinden zich de grootste steden waar miljoenen mensen wonen. Hier, in deze steden, voltrekt zich het economische wonder van China. Massa’s mensen trekken van het platteland naar de moderne steden op zoek naar werk. In de economische boomtowns zoals Shanghai zie je dat China een land in beweging is.

Natuur in het oosten van China

Met het openbaar vervoer reis je vanuit Shanghai of Hangzhou op je gemak naar Huangshan ofwel de Gele bergen. Je kunt gebruik maken van zowel nacht- als highspeedtreinen. Voor een indruk van Huangshan zie deze blogpost.

Zuid China

Zuid China

In het zuiden vind je de grootste culturele en landschappelijke diversiteit. De zuidelijke gebieden zijn pas later in de geschiedenis aangesloten bij China en hadden toen vaak ook nog veel zelfstandigheid. Omdat veel van deze gebieden door natuurlijke barrières moeilijk bereikbaar waren hebben etnische minderheden hun eigen cultuur goed kunnen behouden. De combinatie van prachtig natuurschoon en de diversiteit aan culturen maakt dat het zuiden van China een aantrekkelijk gebied is voor reizigers om te ontdekken.

Natuur in het zuiden van China

Naast de meer bekende karstbergen in Yangshuo en Guilin vind je in Zuid China nog veel meer.  Vanuit Kunming, hoofdstad van de provincie Yunnan kun je de rode aarde bij Dongchuan bewonderen. Een feestje voor van fotografie houdende reizigers. Maar ook het bekendere Stenen Woud wordt als indrukwekkend beschouwd, mits je wat verder weg loopt van de hordes Chinese toeristen.

Voor de avatar ervaring pas je natuurgebied Zhangjiajie (Wulingyuan Scenic Area – UNESCO 1992) in in je rondreis China. De landschappen in de film Avatar zouden geïnspireerd zijn op deze bergen. Het ligt op treinafstand van Kunming en Guilin. Vanuit de grote steden zoals Shanghai  of Beijing kun je ook een vlucht pakken. Voor een indruk van Zhangjiajie kun je ook hier kijken. Vergis je niet in de grootte van dit gebied. Het bestaat uit vijf (!)verschillende natuurparken.

West China

West China

Het Westen van China is het minst dicht bevolkte gebied. Een groot deel bestaat uit autonome gebieden zoals Binnen-Mongolië, Tibet en de Oeigoer autonome regio. Chengdu ligt ongeveer op de grens tussen het oude China dat meer naar het oosten ligt en de buitengebieden van het westen.

Natuur in het westen van China

In de provincies Gansu, Qinghai maar ook een groot deel van Sichuan, met hoofdstad Chengdu, vind je Chinees Tibet. Dit is het niet-autonome deel van Tibet, maar wel echt Tibetaans met imponerende graslanden en vlaktes. Een heel divers deel van China. Tibetanen, Han Chinezen, Hui bevolking (Chinese moslims) en Yugur (afstammelingen van de Tibetanen) wonen in vrede naast elkaar. Je vindt hier:

Tibet

Reizen naar de Tibetaanse Autonome Regio gaat net even anders dan naar de rest van China. Neem eens een kijkje bij Tibet reizen voor meer specifieke informatie en kom ook meer te weten over Tibetaanse gebieden buiten de Autonome Regio.

Waarom reizen naar China met Your Planet?

– hotels in china
– transport in china (+ wij boeken altijd softsleeper)
– excursies in china

Voordelen van reizen door China met Your Planet

  • Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt

Je bent niet gebonden aan vaste vertrekdata. De vertrekdata en reisduur bepaal je helemaal zelf.

  • Je hebt meer flexibiliteit tijdens excursies

Tijdens een individuele reis door China is er tijd om onderweg (foto)stops te makenDoordat je met privévervoer reist, ben je flexibeler dan met een tourbus. Je komt op de leukste plekjes die met een bus lastiger te bereiken zijn.

Zie je onderweg iets moois en wil je het graag op foto vastleggen? Dan vraag je gewoon aan je privéchauffeur om even te stoppen. Hetzelfde geldt uiteraard voor een toiletstop.

  • Je gids heeft alle tijd voor je

Naast informatie over de bezienswaardigheden in China, vertelt je lokale privégids ook over persoonlijke verhalen en ervaringen.

Heb je vragen over China of bepaalde Chinese gewoontes? Je persoonlijke gids beantwoordt ze graag allemaal.

De wandeling met gids Inge was erg leuk en het was fijn dat we haar alvast wat algemene informatie konden vragen.

  • Je kiest zelf je vrije momenten

Wanneer je individueel door China reist, kies je zelf waar je met een privégids op ontdekking wilt gaan en waar je liever op eigen gelegenheid even rondloopt of uitrust.

Gids Maria heeft ons goed rondgeleid en veel verteld over Shanghai. Ze heeft ons ook nog wat tips gegeven voor onze vrije dag.

  • Je kunt je reis helemaal op maat laten uitwerken

Doordat je individueel door China reist, kun je de route helemaal op maat laten uitstippelen.

Via onze bouwstenen bepaal je zelf waar je naartoe wilt en wat je wilt doen. Wij zorgen dat hier een mooi reisschema uit voortkomt, gebaseerd op jouw wensen.

Wil je ergens naartoe, maar zie je het niet op onze website staan? Ook daar helpen wij je graag bij!

Wil je ergens langer blijven of heb je een bepaalde voorkeur qua transport? Wij houden graag rekening met al jouw wensen!

Individueel en toch zonder risico op reis

Bij Your Planet geniet je van een individuele reis, zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

  • Alle accommodaties op voorhand zijn vastgelegd
  • Alle chauffeurs tijdig klaarstaan aan de luchthaven, het treinstation en/of het hotel
  • Alle trein- en vliegtickets gereserveerd zijn en voor je klaarliggen
  • Alle lokale collega’s altijd makkelijk te bereiken zijn
  • Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op het Your Planet noodnummer

Chauffeurs stonden ons overal keurig op tijd op te wachten met duidelijke bordjes en de hotels waren buitengewoon goed.

Selecteer enkele bouwstenen en vraag vrijblijvend een individueel reisschema aan

 

Waar slaap je?

Deze bouwsteen heeft een vast reisprogramma zonder extra excursies.

Wat kun je bijboeken?

Deze bouwsteen heeft een vast reisprogramma zonder extra excursies.
Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “China”