Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Lampion in Beijing
Hong KongBoer tussen de Longji rijstterassen, Ping'anShanghai, ChinaMiao bevolkingChinaYangshuo, ChinaIn het Labrangklooster in XiaheShanghai, China

China

Gratis!

Bekijk bestemming

Fascinerend China

China is een uitgestrekt land, bijna even groot als Europa. Het land heeft een rijke historie en een verscheidenheid aan culturen, die zó afwijken van de onze dat het blijft fascineren. Ook beschikt China over prachtige natuurschoon met werkelijk unieke natuurfenomenen. Je vindt er de vriendelijkste mensen, met een tikkeltje vreemde gewoontes en misschien wel de lekkerste keuken van de wereld. In China heerst een bruisend optimisme, dat hoort bij een land dat zichzelf heeft herontdekt.

Highlights en onbekende plekjes in China

Natuurlijk valt er nog veel meer te zien in China dan de wereldberoemde, unieke bouwwerken zoals de Chinese Muur en het Terracotta Leger. Je doet de mooiste reiservaringen op als je een combinatie maakt tussen bekende highlights en onbekende plekjes die meer van de gebaande paden af liggen.

Weten waar je moet zijn in China

Omdat China zo groot is, kan het best lastig zijn om te bepalen waar je moet zijn. Maar daar komen onze China specialisten in beeld. Zij adviseren je graag over welke plekken aansluiten bij jouw persoonlijke reiswensen. Ieder mens is uniek en daarom zijn al onze China reizen toegespitst op de unieke wensen van onze reizigers.

Je kunt bij ons terecht voor:
 • Vaste reizen, routes die wij met veel zorg hebben samengesteld
 • Bouwstenen, waarmee je zelf je reis kan samenstellen
 • Maatwerk, geheel op jouw wensen en budget afgesteld

China reisgids

Om je op weg te helpen hebben we een China reisgids samengesteld. Vraag je reisgids aan door op onderstaande foto te klikken.   Een China reisgids met tips voor een reis naar China.

Hoogtepunten van China

De hoogtepunten van China in twee weken

Het leuke is dat je tijdens je rondreis in China heel veel verschillende indrukken kunt krijgen omdat je vaak grote afstanden aflegt en daardoor in veel verschillende landschappen terecht komt. De hoogtepunten van China zijn natuurlijk een must-see tijdens een eerste rondreis China.  Met deze route zit je zeker aan zo’n 14 dagen inclusief de intercontinentale vliegreis.

 De hoogtepunten van China in drie weken

Wanneer je 18 tot 21 dagen de tijd hebt voor China kun je je reis uitbreiden naar het zuidwesten; de provincie Yunnan. Hier vind je besneeuwde bergtoppen; je zit namelijk in de uitlopers van het Himalaya gebergte. De indrukwekkende natuur en de verschillende bevolkingsgroepen als de Naxi, Bai maar ook Tibetanen geven je echt een mooi totaalbeeld van de diversiteit van China.

Terug naar overzicht bestemmingen

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.

Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden. Lees meer over onze manier van werken…


Voordelen van reizen door China met Your Planet

 • Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt

Je bent niet gebonden aan vaste vertrekdata. De vertrekdata en reisduur bepaal je helemaal zelf.

 • Je hebt meer flexibiliteit tijdens excursies

Doordat je met privévervoer reist, ben je flexibeler dan met een tourbus. Je komt op de leukste plekjes die met een bus lastiger te bereiken zijn.

Zie je onderweg iets moois en wil je het graag op foto vastleggen? Dan vraag je gewoon aan je privéchauffeur om even te stoppen. Hetzelfde geldt uiteraard voor een toiletstop.

 • Je gids heeft alle tijd voor je

Naast informatie over de bezienswaardigheden in China, vertelt je lokale privégids ook over persoonlijke verhalen en ervaringen.

Heb je vragen over China of bepaalde Chinese gewoontes? Je persoonlijke gids beantwoordt ze graag allemaal.

De wandeling met gids Inge was erg leuk en het was fijn dat we haar alvast wat algemene informatie konden vragen.

 • Je kiest zelf je vrije momenten

Wanneer je individueel door China reist, kies je zelf waar je met een privégids op ontdekking wilt gaan en waar je liever op eigen gelegenheid even rondloopt of uitrust.

Gids Maria heeft ons goed rondgeleid en veel verteld over Shanghai. Ze heeft ons ook nog wat tips gegeven voor onze vrije dag.

 • Je kunt je reis helemaal op maat laten uitwerken

Doordat je individueel door China reist, kun je de route helemaal op maat laten uitstippelen.

Via onze bouwstenen bepaal je zelf waar je naartoe wilt en wat je wilt doen. Wij zorgen dat hier een mooi reisschema uit voortkomt, gebaseerd op jouw wensen.

Wil je ergens naartoe, maar zie je het niet op onze website staan? Ook daar helpen wij je graag bij!

Wil je ergens langer blijven of heb je een bepaalde voorkeur qua transport? Wij houden graag rekening met al jouw wensen!

Individueel en toch zonder risico op reis

Bij Your Planet geniet je van een individuele reis, zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

 • Alle accommodaties op voorhand zijn vastgelegd
 • Alle chauffeurs tijdig klaarstaan aan de luchthaven, het treinstation en/of het hotel
 • Alle trein- en vliegtickets gereserveerd zijn en voor je klaarliggen
 • Alle lokale collega’s altijd makkelijk te bereiken zijn
 • Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op het Your Planet noodnummer

Chauffeurs stonden ons overal keurig op tijd op te wachten met duidelijke bordjes en de hotels waren buitengewoon goed.

Selecteer enkele bouwstenen en vraag vrijblijvend een individueel reisschema aan

 

 • Praktische informatie voor een reis naar China

  We geven je hieronder een overzicht van een aantal zaken die belangrijk zijn bij je oriëntatie op een reis naar China. Mocht je nog andere vragen hebben over het reizen door China, bel ons dan gerust op 035 77 24 396 (vanuit België: 0031 35 77 24 396). Je kunt ook altijd je vragen mailen naar info@yourplanettravel.nl.


  Waar slaap je tijdens je reis door China?

  Bij Your Planet vinden we de accommodatie één van de belangrijkste aspecten van een reis door China. Want ook tijdens je reis wil je, naast een goede nachtrust en een goede service, het gevoel hebben dat je in China verblijft.

  Kleinschalige accommodaties in Chinese sfeer

  In Beijing betekent dit een boutique hotel in de oude laagbouw wijkjes midden in het centrum van Beijing; de hutongs. Deze hotelletjes hier beschikken over binnentuintjes helemaal in de sfeer van China met rode lantaarntjes en mooi houtwerk. In Pingyao werken we bijvoorbeeld samen met een super sfeervol hotel in een oude bankierswoning. Nergens in China kun je zo mooi overnachten.

  Drie- en viersterrenhotels

  Niet elke stad in China is het mogelijk om sfeervolle hotelletjes met een goede service en ligging te vinden. Je hebt ook veelzuldig keuze uit drie- of viersterrenhotels. In China ligt het kwaliteitsniveau wel net ietsjes anders dan in Europa.

  Bij Your Planet vinden we het belangrijk dat het hotel waar je verblijft een centralen ligging heeft. Uiteraard kunnen we naar wens ook Westerse keten voor je boeken. Jij bepaalt tenslotte hoe jouw reis eruit komt te zien.

  Luxe hotels

  Luxe hotels vind je veelvuldig in de grote steden van China. Het prijsniveau hiervoor is vergelijkbaar zoals wij deze kennen in Europa.

  Hoe reis je naar China af?

  Je kunt op verschillende manieren in China komen. Je kunt natuurlijk vanuit Nederland, België of Duitsland op het vliegtuig stappen naar één van de internationale luchthavens in China maar je kunt ook, heel bijzonder, met de Transsiberië Expres naar Beijing reizen. In beide gevallen kunnen wij je verder helpen.

  Vliegen van Nederland of België naar China

  Als je via onze landenwebsite www.jouwchinareis.nl of via ons algemeen e-mailadres info@yourplanettravel.nl een offerte aanvraagt voor jouw China reis dan zoeken we naar wens een vlucht voor je die past bij jouw reisschema. Doordat Your Planet gespecialiseerd is in reizen naar China hebben we veel ervaring met de verschillende vliegtuigmaatschappijen die vluchten naar China aanbieden. Altijd gelet op de duur, vliegtijden en eventuele overstapduur. Ook kunnen we voordelig vluchten inkopen bij nationale en internationale vliegtuigmaatschappijen, hierdoor profiteer je van scherpe tarieven en langere vrijblijvende optieduur.

  Zo vlieg je met Your Planet vertrouwd met KLM vanuit Nederland of België naar Beijing, Shanghai, Hangzhou, Xiamen, Hong Kong en Chengdu.

  Met de trein van Rusland naar China

  Een avontuur op zich is het om met de beroemde Transsiberië Expres naar Beijing te reizen. Er zijn verschillende routes mogelijk.

  Hoe reis je in China rond?

  Openbaar vervoer in China

  Van het openbaar vervoer wordt in China veelvuldig gebruik gemaakt. Het reizen met de bus is voor veel Chinezen de manier om naar hun werk te gaan. Het reizen met de bus kan voor een reiziger geen Chinees spreekt/leest een enorme uitdaging zijn. Buschauffeurs spreken geen Engels en kunnen je niet helpen. Uiteraard kun je om advies vragen bij de receptie van je hotel. Houd er wel rekening mee dat je dan ook weer de juiste bus terug dient te vinden.

  Verder beschikken de grote steden beschikken vaak over een uitgebreid metronetwerk. Ideaal voor een reiziger want over het algemeen worden de verschillende stations in het Engels/fonetisch aangegeven en zijn de instructies op de automaten voor de aanschaf van een ticket ook in het Engels beschikbaar.

  Taxi’s en chauffeurs in China

  Omdat er in China vrijwel nooit Engels gesproken wordt door taxichauffeurs, is het prettig als je rit van een treinstation of luchthaven naar je accommodaties al geregeld is. Daar zorgen wij voor. Overal waar je aankomt, staat er iemand voor je klaar met een bordje met jouw naam erop. Geen shuttlebusjes waarbij je moet wachten tot er meer mensen bijkomen, maar fijn gewoon je eigen chauffeur. Zo weet je zeker dat je efficiënt en veilig op de juiste bestemming komt.

  Ook als je vertrekt naar je volgende bestemming, dan regelen we weer een privéchauffeur voor je die je op een afgesproken tijdstip komt ophalen van je hotel en je naar het treinststion of de luchthaven brengt.

  Binnen Chinese steden zijn taxi’s vaak een goed vervoermiddel. Taxi’s zijn relatief voordelig. Zo betaal je voor een ritje van 20 minuten, omgerekend meestal niet meer dan een paar Euro. Wanneer je gebruik maakt van de taxi, rijd dan altijd op de meter. Houd er rekening mee dat het zeer lastig kan zijn om een taxi te vinden wanneer het regent of in de spits.

  Naar je volgende bestemming in China komen

  China beschikt over een een fantastisch highspeed treinnetwerk. Je reist comfortabel in de nieuwste treinen over zeer grote afstanden. Van Beijing naar Shanghai, een afstand van ruim 1200 km, leg je in zo’n vijfenhalf uur af. De stoelen in de treinen beschikken over genoeg ruimte voor de benen. Je kunt naast de standaard tweede klasse ook kiezen voor de eerste of business klasse. Het is onder de Chinezen ook een populaire manier van reizen.

  Een fijne ontwikkeling is tevens dat het netwerk nog steeds overal verder wordt uitgebreid. Naast de highspeed treintrajecten zijn er ook de standaard (nacht)treinen. Een ander aspect wat ons als reisorganisatie aanspreekt, is dat het ook de meest groene manier van reizen in China is. We proberen het reizen in China zelf dan ook zo veel mogelijk te beperken tot de treinen.

  Meer informatie over het reizen met de trein in China (brengt je naar onze gespecialiseerde China-website)

  Een alternatief voor het reizen met de trein is een binnenlandse vlucht. Voor sommige trajecten is er ook geen alternatief en zul je de afstand per binnenlandse vlucht moeten afleggen. Door relatief hoge kosten in vergelijking met het reizen met de trein en de CO2 uitstoot adviseren wij om de binnenlandse vluchten zo veel mogelijk te beperken.

  Wat is de beste reistijd voor China?

  China heeft het gehele jaar door zijn voor- en nadelen. De lente met haar bloesems en aangename temperaturen, de zomer met haar warme dagen en bloemenvelden op de hoogvlaktes, de herfst met haar kleurende herfstblad en de interessante oogsttaferelen op het platteland en de zachte winters van het zuiden van China of echte kou tijdens ijsfestival in Harbin in het noorden van China.

  Periodes die je in China wel echt moet zien te vermijden zijn de eerste week van mei en de eerste week van oktober. In die weken viert China collectief vakantie en dat betekent topdrukte en verkeerschaos. Vermijd in China ook het lentefeest (wisselende data, vraag ons wanneer het de volgende keer valt), je kunt dan topdrukte verwachten.

  Weer en klimaat in China (brengt je naar onze gespecialiseerde China-website)

  Klimaattabel China

  Heb je een visum nodig voor China?

  Om China binnen te komen heb je een visum nodig. Je kunt zelf een visum aanvragen bij de Chinese ambassade in Den Haag of je kunt het door ons laten doen.

  BELANGRIJK. Sinds december 2019 stelt China een extra vereiste bij het aanvragen van een visum. Naast het aanleveren van documenten, is het nu ook verplicht om vingerafdrukken achter te laten bij het Chinees consulaat in Den Haag.

  Benodigdheden voor je visumaanvraag voor China

  Om een visum te kunnen aanvragen heb je de volgende documenten nodig:

  • China reizen_reis_reizen_BeijingPaspoort (dient bij vertrek uit China nog minimaal 6 maanden geldig te zijn)
  • Digitaal ingevuld visumaanvraagformulier
  • 2 officiële pasfoto’s (1 digitaal & 1 fysiek)
  • Kopie van het vliegticket / vluchtschema
  • Hotelboekingsbewijs voor alle hotels waar je verblijft
  • Werkgeversverklaring of bewijs van inschrijving bij onderwijsinstelling of (voor zelfstandigen) een kopie van inschrijving bij de KvK en de laatste BTW aangifte

  Wij kunnen de visumaanvraag voor je uit handen nemen. Lees hier meer over de gang van zaken en de kosten.

  Als je zelf je visum aanvraagt dan breng je deze documenten naar de Chinese ambassade in Den Haag. Als alles in orde is dan zet de ambassade een visum voor je in je paspoort. Je kunt je paspoort normaal gesproken dan na een aantal werkdagen weer afhalen in Den Haag. Houd er rekening mee dat je je paspoort dus wel een aantal dagen kwijt bent.

  Hoe kies je een route?

  De verschillende streken van China

  Noord China

  Noord China

  In het Noorden, rond de Gele rivier, is de Chinese beschaving ontstaan. Eeuwenlang lag op de vruchtbare vlaktes rond de Gele rivier het culturele hart van China. Daarom zie je hier de monumentale culturele overblijfselen van keizerlijk China, zoals de Grote Chinese Muur, de Verboden Stad, de boeddha-beelden in de Yungang grotten bij Datong en het Terracotta Leger bij Xi’an.

  Natuur in het noorden van China

  Gevaarlijke plank route Huashan tijdens jouw China rondreis www.jouwchinareis.nl

  In de buurt van Beijing bevindt zich één van de vier belangrijkste boeddhistische bergketens van China: Wutaishan. Een ander imponerend gebied in het noorden is het kratermeer van Changbaishan op de grens met Noord-Korea.

  Daarnaast heb je vlakbij Xi’an de Taoïstische bergketen Huashan; bekend om de gevaarlijke ‘Most deadliest plank trail on earth‘. De bergketen biedt gelukkig ook andere routes. Een andere bekende Taoïstische bergketen is Wudangshan

  Oost China

  Oost China

  Aan China’s kusten bevinden zich de grootste steden waar miljoenen mensen wonen. Hier, in deze steden, voltrekt zich het economische wonder van China. Massa’s mensen trekken van het platteland naar de moderne steden op zoek naar werk. In de economische boomtowns zoals Shanghai zie je dat China een land in beweging is.

  Natuur in het oosten van China

  Met het openbaar vervoer reis je vanuit Shanghai of Hangzhou op je gemak naar Huangshan ofwel de Gele bergen. Je kunt gebruik maken van zowel nacht- als highspeedtreinen. Voor een indruk van Huangshan zie deze blogpost. Link opent in een nieuwe tabblad.

  Zuid China

  Zuid China

  In het zuiden vind je de grootste culturele en landschappelijke diversiteit. De zuidelijke gebieden zijn pas later in de geschiedenis aangesloten bij China en hadden toen vaak ook nog veel zelfstandigheid. Omdat veel van deze gebieden door natuurlijke barrières moeilijk bereikbaar waren hebben etnische minderheden hun eigen cultuur goed kunnen behouden. De combinatie van prachtig natuurschoon en de diversiteit aan culturen maakt dat het zuiden van China een aantrekkelijk gebied is voor reizigers om te ontdekken.

  Natuur in het zuiden van China

  Naast de meer bekende karstbergen in Yangshuo en Guilin vind je in Zuid China nog veel meer.  Vanuit Kunming, hoofdstad van de provincie Yunnan kun je de rode aarde bij Dongchuan bewonderen. Een feestje voor van fotografie houdende reizigers. Maar ook het bekendere Stenen Woud wordt als indrukwekkend beschouwd, mits je wat verder weg loopt van de hordes Chinese toeristen.

  Voor de avatar ervaring pas je natuurgebied Zhangjiajie (Wulingyuan Scenic Area – UNESCO 1992) in in je rondreis China. De landschappen in de film Avatar zouden geïnspireerd zijn op deze bergen. Het ligt op treinafstand van Kunming en Guilin. Vanuit de grote steden zoals Shanghai  of Beijing kun je ook een vlucht pakken. Voor een indruk van Zhangjiajie kun je ook hier kijken. Vergis je niet in de grootte van dit gebied. Het bestaat uit vijf (!)verschillende natuurparken.

  West China

  West China

  Het Westen van China is het minst dicht bevolkte gebied. Een groot deel bestaat uit autonome gebieden zoals Binnen-Mongolië, Tibet en de Oeigoer autonome regio. Chengdu ligt ongeveer op de grens tussen het oude China dat meer naar het oosten ligt en de buitengebieden van het westen.

  Natuur in het westen van China

  In de provincies Gansu, Qinghai maar ook een groot deel van Sichuan, met hoofdstad Chengdu, vind je Chinees Tibet. Dit is het niet-autonome deel van Tibet, maar wel echt Tibetaans met imponerende graslanden en vlaktes. Een heel divers deel van China. Tibetanen, Han Chinezen, Hui bevolking (Chinese moslims) en Yugur (afstammelingen van de Tibetanen) wonen in vrede naast elkaar. Je vindt hier:

  Tibet

  Reizen naar de Tibetaanse Autonome Regio gaat net even anders dan naar de rest van China. Neem eens een kijkje bij Tibet reizen voor meer specifieke informatie en kom ook meer te weten over Tibetaanse gebieden buiten de Autonome Regio.


   

Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “China”