Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Iraanse dames
David Stanley - YazdKinderen in IranIranMedina in IranIranIranModerne vrouw in IranIsfahan moskee zonsondergang

Iran

Gratis!

Bekijk bestemming

Reis naar het land van oude beschavingen

Iran is het land van duizenden jaren oude beschavingen. De meden en de Perzen, en zelfs nóg veel oudere beschavingen.

Iraanse zijderoute

Een land van indrukwekkende bergketens en grote woestijnen, waar eeuwenlang zijdekaravaans doorheen trokken. Waar oude steden op de zijderoute rijkdommen vergaarden en prachtige moskeeën, paleizen en Perzische tuinen bouwden.

Dat alleen al zijn natuurlijk mooie redenen om een rondreis door Iran te maken.

Iran beroemd om gastvrijheid

Maar het mooiste van Iran is de gastvrije bevolking. Nergens anders ter wereld werden we tijdens onze reizen zó hartelijk ontvangen door mensen als in Iran.  Het zorgt ervoor dat wij keer op keer graag terugkomen in dit bijzondere land.

Je kunt bij ons terecht voor:
  • Groepsreizen
  • Individuele rondreizen
  • Bouwstenen

Hoogtepunten Iran

Iran heeft ongelooflijk veel moois te bieden. De 10 hoogtepunten volgens ons:

1. Persepolis

Persepolis mag zeker niet ontbreken aan je rondreis Iran. De 2500 jaar oude Perzische ceremoniële hoofdstad weet nog altijd te imponeren.

2. Isfahan

Isfahan is Iran’s mooiste stad. In de levendige bazaar waan je je in het oude Perzië. Aan het grote Naqsh-e Jahan plein, dat werd omgedoopt tot Imam plein, vind je moskeën van ongekende schoonheid. Maar Isfahan is zeker geen museumstad. Er wordt ook geleefd! Je kunt hier dan ook makkelijk met studenten in contact komen, die graag een woordje Engels met je spreken.

3. Schoonheid van de woestijn

Iran bestaat voor een groot deel uit woestijnen. De mooiste woestijnen vind je in de buurt van Kashan, in de Maranjab woestijn en in de buurt van Kerman, in de Lut woestijn.

4. Yazd

Yazd is één van de oudste steden ter wereld. Dat voel als je als je door de wirwar van straatjes dwaalt, tussen de hoog opgetrokken lemen muren en de winttorens die de stad verkoelen. Je vindt in Yazd nog steeds sporen van wat wel de oudste religie ter wereld wordt genoemd: het zoroastrisme.

5. Damavand

De hoogste berg van het Midden-Oosten bevindt zich ten noorden van Teheran, in het Alboerzgebergte. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in culturele reizen naar Iran maar hebben bij uitstek ook expertise in avontuurlijke reizen. Als je deze 5619 meter hoge berg wilt beklimmen, dan helpen we je daar graag bij.

6. Iraanse bevolking

Eigenlijk hoort dit punt bovenaan te staan. De Iraanse bevolking is bijzonder open, gastvrij en nieuwsgierig naar reizigers. Met veel trots delen ze hun cultuur met je. Wij hebben ons nog nooit ergens zó welkom gevoeld als in Iran.

 

Waarom zou je voor Your Planet kiezen als je naar Iran wilt reizen?

Goede vraag!

Het toerisme staat in Iran nog redelijk in de kinderschoenen. Dat heeft absoluut zijn charme. Je bent nog ‘op tijd’ voor Iran, het land is nog niet ‘verpest’ door het massatoerisme.

Je voelt zeker al een ‘maar’ aankomen? Hier komt ‘ie: maar. Service is vaak nog niet op het niveau dat wij gewend zijn en (culturele) misverstanden liggen op de loer. Bovendien vinden Iraniërs vaak heel andere dingen leuk dan wij.

Dan is het prettig dat de organisatie van je reis in handen is van een specialist die het land goed begrijpt.

Zo zorgen we voor een prettig reistempo, geven we je de mogelijkheid om desgewenst ook zelf op ontdekking te gaan zonder dat er de hele tijd een gids-chauffeur bij is en kiezen we met veel zorg je overnachtingsplekken uit.

Your Planet heeft zich gespecialiseerd in Iran. Je krijgt bij ons een persoonlijke reisspecialist die met je meedenkt. Onze reisspecialisten komen met regelmaat zelf in Iran.

Waar slaap je?

  • Een kijkje in je accommodatie in Iran

    Er zijn diverse accommodatiemogelijkheden in Iran. Wij kiezen zoveel mogelijk voor kleinschalige, karakteristieke accommodaties, die passen bij de plek die je bezoekt. Vaak zijn dit prachtige oude koopmanshuizen, die omgetoverd zijn tot hotel.

    Op sommige plekken is het ook mogelijk om te verblijven in een karavanserai.

  • Praktische informatie over Iran

Wat kun je bijboeken?

Deze bouwsteen heeft een vast reisprogramma zonder extra excursies.
Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Iran”