Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Petra, Jordanië
JordaniëJordaniëJordaniëJordaniëJordaniëJordaniëFoto van Piet van der LaanWadi Rum luchtballon tocht

Jordanië

Gratis!

Bekijk bestemming

Wereldwonder Petra

Jordanië is een land waar de geschiedenis letterlijk in de rotsen gekerfd staat. Hoogtepunt is de verborgen stad in de rotsen, Petra. De combinatie van oudheid, mysterie en schitterend natuurschoon maken een bezoek aan Petra magisch.

Indrukwekkende natuur

Jordanië beschikt over prachtige natuurgebieden. Heerlijk om te wandelen en bijzonder fotogeniek.

Bedoeïenen

De Bedoeïenen zijn de oorspronkelijke bewoners van Jordanië. Gastvrijheid voor bezoekers zit de Bedoeïenen in het bloed, net als liefde voor de woestijn. Sommigen houden er nog steeds een nomadische levensstijl op na.

Je kunt bij ons terecht voor:
  • Vaste reizen, routes die wij met veel zorg hebben samengesteld
  • Bouwstenen, waarmee je zelf je reis kan samenstellen
  • Maatwerk, geheel op jouw wensen en budget afgesteld

Jordanië reisgids

Om je op weg te helpen hebben we een Jordanië reisgids samengesteld. Vraag je reisgids aan door op onderstaande foto te klikken. Een Jordanië Reisgids met tips voor een reis nar Jordanië

We mogen weer naar Jordanië! Het reisadvies is nu code geel. Vraag een offerte aan, en we helpen je graag met het plannen van jouw reis.

Hoogtepunten van Jordanië

Jordanië heeft ongelooflijk veel moois te bieden. De 10 hoogtepunten volgens ons:

1. Petra

Petra hoort ongetwijfeld op nummer één in ons lijstje. Voor velen is het sprookjesachtige Petra de belangrijkste reden voor een reis naar Jordanië. De benoeming van Petra als één van de nieuwe zeven wereldwonderen geeft aan hoe indrukwekkend deze plek is. De stad Petra ligt verborgen tussen steile rotswanden, beschermd tegen indringers. Het was de hoofdstad van de Nabateeërs en werd gebouwd in de 6e eeuw vóór Christus.

2. Wadi Rum

Wij vinden Wadi Rum de mooiste woestijn ter wereld. Je gaat hier op stap met een lokale Bedoeïenengids die er geboren is en slaapt in een Bedoeïenentent. Zo beleef je een ultieme woestijnervaring.

3. Dana

Onbegrijpelijk dat de meeste reizigers (en de meeste reisorganisaties) Dana overslaan. Je kunt hier in stilte genieten van de ongerepte natuur in het nationale park.

4. Jerash

Veel van de Romeinse stad Jerash is fantastisch goed bewaard gebleven. Wie van oudheid houdt zal heel gelukkig worden van een bezoek aan de overblijfselen van deze eens zo belangrijke stad.

5. De King’s Highway

Al in de Bijbel werd de King’s Road genoemd. Slingerend door de bergen is dit de mooiste route die het noorden van Jordanië met het zuiden verbindt. Als klap op de vuurpijl kom je op deze route ook langs kruisvaarderskastelen, zoals Kerak.

6. Dobberen in de Dode Zee

Bijzonder toch? De Dode Zee is zó zout dat je erop kunt blijven drijven. Een heel aparte gewaarwording.

7. Snorkelen of duiken in Aqaba

De schatten van Aqaba bevinden zich onder water. Het koraal dat vlakbij het strand te vinden is trekt kleurrijke tropische vissen aan. Gecombineert met het helderblauwe water maakt dat van Aqaba een perfecte plek om te snorkelen of duiken.

8. Um Qais

Gelegen in het uiterste noordwesten van het land, ontvangen de overblijfselen van de Romeinse stad Um Qais maar een fractie van de bezoekers die je in Petra of Jerash ziet. En dat terwijl Um Qais naast de archeologische opgraving ook nog een prachtige ligging heeft met uitzicht.

9. Jordan Trail

Hadden we al genoemd dat Jordanië een prachtig land is? Hoe is dit beter te ervaren dan door een avontuurlijke hike te maken over de oudste verbindingsroutes van het land. Het mooiste gedeelte van de Jordan Trail vind je tussen Dana en Petra. Maak een meerdaagse wandeltocht met een lokale Bedoeïenengids en ervaar zelf de cultuur en gebruiken van dit oude volk.

10. Modern Amman

Het moderne, cosmopolitische deel van Amman voelt compleet anders aan dan de meer traditionele delen van Jordanië. Probeer eens een waterpijp en een alcoholvrije cocktail (“mocktail”) in één van de hippe barretjes van de stad, onder het genot van live muziek.

Terug naar overzicht bestemmingen

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.

Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden. Lees meer over onze manier van werken…


Waarom zou je voor Your Planet kiezen als je naar Jordanië wil?

Als je naar een vreemd land gaat met een totaal andere cultuur, dan is het essentieel als je advies krijgt van mensen die weten waar ze het over hebben.  Ons team van reisspecialisten kent Jordanië niet alleen vanuit eigen reiservaring, maar houdt ook van het land, van de mensen, de cultuur en de natuur.

Slapen op plekken waar je niet meer weg wil

We regelen graag bijzondere overnachtingsplekken voor je. Zoals een Bedoeïenentent in de woestijn, een traditioneel guesthouse in een natuurreservaat of een fijn hotelletje op een toplokatie. Lekker bijkomen in een heerlijk vijfsterrenhotel aan het strand kan ook.

Privéchauffeurs of huurauto

Jordanië is heel goed te bereizen met een huurauto, vooral buiten de hoofdstad Amman. Your Planet werkt met een betrouwbare lokale verhuurder met goede voorwaarden en service.

Het voordeel van een huurauto is dat je heel zelfstandig reist en flexibel bent. Zelf rijden kost natuurlijk wel wat meer inspanning dan je laten rijden.

De meerderheid van de reizigers kiest voor een reis met chauffeurs. Je hoeft nergens over na te denken, je kunt niet verkeerd rijden en je kunt ontspannen genieten van al het moois om je heen.

Bovendien kun je een praatje maken met je chauffeur. We krijgen regelmatig complimenten van onze reizigers over ed chauffeurs waarmee we werken. Het zijn geen echte gidsen maar ze kunnen je natuurlijk wel vertellen over het leven in Jordanië.

Lokale partners

Op verschillende plekken in Jordanië werken we met lokale duurzame initiatieven samen. De doelstelling is om de lokale bevolking te laten meeprofiteren van het toerisme. Daarbij wordt er van alles opgezet om de kwetsbare natuur te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Zo zijn er bijvoorbeeld coöperaties opgezet door lokale bewoners in een natuurpark die werk in guesthouses, ecokampen en hotelletjes bieden aan Bedoeïenen. Door daar te verblijven help je niet alleen die Bedoeïenenfamilies aan een inkomen, je zorgt er ook voor dat er minder noodzaak voor hen is om geiten en schapen in het natuurpark te laten grazen. Zo wordt de kwetsbare vegetatie in het park ook beschermd. Twee vliegen in één klap.

Op deze manier kunnen we onze reizigers ook mooiere ervaringen bieden. Het is toch veel leuker om een gids te hebben die is opgegroeid in de omgeving die je bezoekt, dan iemand die vanuit een ander deel van het land afkomstig is.

Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Jordanië”