Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Kim Il Sung en Kim Jong Il naast elkaar op Mansu Hill
Kumsusan Sun PalaceMass dance Noord-Koreaanse feestdagNoord-Koreanen dansenNoord-KoreaNoord-KoreaKinderen in Noord-KoreaNoord-KoreaNoord-KoreaMt. PaektuUitzicht Pyongyang

Noord-Korea

Gratis!

Bekijk bestemming

Noord-Korea, het meest geïsoleerde land ter wereld

"Het laatste communistische bolwerk", "een overblijfsel uit de Koude Oorlog", het zijn veelgebruikte termen om Noord-Korea te omschrijven. Maar wat zeggen die termen over het leven daar? Hoe ziet het dagelijkse leven eruit in Noord-Korea? Reis naar het land toe en ervaar het zelf.

Feestdagen in Noord-Korea

Noord-Korea heeft een reputatie dat het massale bijeenkomsten organiseert bij speciale gelegenheden. Het meest spektaculaire voorbeeld hiervan zijn de mass games. Er is geen ander land in de wereld waar je iets dergelijks kunt meemaken.

Daarnaast kun je tijdens feestdagen meer in contact komen met de lokale mensen. Dans, drink, zing, picknick mee met de Noord-Koreanen.

Noord-Korea met de specialist

Your Planet zet zich in voor culturele uitwisseling tussen Noord-Korea en het westen. Dankzij de goede relaties die we met onze Noord-Koreaanse partners hebben opgebouwd is bij ons vaak nét iets meer mogelijk. Zo kun je met ons fietsen in Noord-Korea, per chartervlucht naar de heilige berg Mt. Peaektu, en brengen wij je naar grensovergangen die voor anderen gesloten blijven.

Je kunt bij ons terecht voor:
  • Join-inreizen, kleine groepjes met gelijkgestemde reizigers
  • Bouwstenen, waarmee je zelf je reis kan samenstellen
  • Groepsreizen; speciale routes o.b.v. een Nederlandse gids
  • Maatwerk, geheel op jouw wensen en budget afgesteld

Noord-Korea reisgids

Om je op weg te helpen hebben we een Noord-Korea reisgids samengesteld. Vraag je reisgids aan door op onderstaande foto te klikken. Een Noord-Korea Reisgids met tips voor een reis naar Noord-Korea

Hoogtepunten van Noord-Korea

Noord-Korea als vakantieland… Het is voor de meeste mensen niet de meest voordehandliggende bestemming. En toch wordt het land steeds populairder.

Wie naar Noord-Korea reist, begeeft zich in een compleet andere wereld. Ook daar leven natuurlijk heel gewone mensen. Hoe ziet het leven er voor hen uit? Reis er met Your Planet naartoe en je bent verzekerd van een onvergetelijke ervaring.

1. Pyongyang

De Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang verrast veel reizigers. De opvallende architectuur, schone straten, statige monumenten en de keurig geklede Noord-Koreanen geven de stad een haast utopisch aanzien.

2. Fietsen in Noord-Korea

Er zijn niet veel manieren waarop je dichter bij het gewone leven in Noord-Korea kunt komen dan op de fiets. Wij hebben eigen fietsen naar het land gebracht, goede mountainbikes van het merk Giant. Je mag fietsen in de hoofdstad Pyongyang en op diverse trajecten in de natuur en op het platteland. Vanaf je fiets heb je meer contact met je omgeving. Je kunt rekenen op veel gezwaai en lachende gezichten van je Noord-Koreaanse medeweggebruikers.

3. Mausoleum van Kim Il Sung en Kim Jong Il

Het voormalig werkpaleis van President Kim Il Sung is sinds zijn overlijden zijn mausoleum geworden. Zijn zoon Kim Jong Il ligt hier ook opgebaard. Een bezoek aan het mausoleum is voor Noord-Koreanen een grote eer. Je ervaart hier het hoogtepunt van de leiderverering, zonder meer een bijzonder indrukwekkende ervaring.

4. DMZ

DMZ staat voor DeMilitarized Zone. Het is een bufferzone op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Vlakbij de stad Kaesong kun je de beroemde grens bezoeken.

5. International Friendship Exhibition in Mt. Myohyang

Een bijzondere curiositeit zijn de vriendschapshallen. Verborgen in de bergen van Mt. Myohyang, worden alle cadeaus tentoongesteld die de leiders ooit hebben gekregen vanuit het buitenland. Je ziet gepantserde treinstellen (een gift van Stalin), auto’s, een vliegtuig, maar ook kunst, bankstellen en theelepeltjes. De omgeving is ook prachtig.

6. Oostkust

Noord-Korea’s oostkust is werkelijk prachtig. Ongerepte stranden, schitterende berggebieden en interessante steden zoals Wonsan en Hamhung die je een veel completer beeld geven van hoe het leven in Noord-Korea er voor gewone mensen uitziet.

7. Mt. Paektu

Heel af en toe is het mogelijk om Mount Paektu te bezoeken. We charteren dan een vliegtuig waarmee je naar deze heilige vulkaan, hoog in het noorden, vliegt. Naast het fenomenale natuurschoon, zie je allerlei plekken die een belangrijke rol hebben in de geschiedenis en symboliek van Noord-Korea.

8. Mt. Chilbo met homestay

Ook Mount Chilbo is een schitterend natuurgebied. Je kunt hier komen met een binnenlandse vlucht. Uniek is dat je hier in een homestay kunt verblijven. Je slaapt dan in een gastgezin in een dorpje aan het strand, aan de voet van Mt. Chilbo.

9. Rason en het uiterste noorden

In de speciale economische zone Rason, tegen de grens met China en Rusland, is het voor reizigers mogelijk om meer te zien van de economische activiteiten van Noord-Korea. Dit is de enige plaats in het land waar je bijvoorbeeld een markt mag bezoeken en een bank. Je kunt ook een kijkje nemen in de haven. Ook de omgeving van Rason is aantrekkelijk. Het is minder ontwikkeld dan andere gebieden.

10. Mass Games

Het is een ongekend spektaculaire voorstelling, waar meer dan 100.000 artiesten aan deelnemen: de Mass Games. Als je de kans krijgt om er naartoe te gaan, grijp die dan met beide handen aan. De kans is klein dat je ooit nog een show zult meemaken van dit formaat. De mass games staan in dit rijtje alleen maar op de laatste plaats omdat de show niet jaarlijks wordt opgevoerd. Als ze plaatsvinden dan stijgt dit evenement met stip naar nummer 1 van dingen die je niet mag missen in Noord-Korea.

Terug naar overzicht bestemmingen

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.

Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden. Lees meer over onze manier van werken…


Waarom reizen naar Noord-Korea met Your Planet?

Your Planet is in de Benelux sinds 2009 dé specialist in reizen naar Noord-Korea. We werken rechtstreeks samen met onze lokale partner in Noord-Korea en met de Noord-Koreaanse ambassade.

In de loop der jaren hebben we een goede band met onze partners opgebouwd. Dit stelt ons in staat om nieuwe dingen voor elkaar te krijgen. Zo hebben wij een grensovergang tussen Rusland en Noord-Korea, die voorheen ontoegankelijk was voor westerse reizigers, geopend voor toerisme.

We zijn continue bezig om unieke  ervaringen te garanderen voor onze reizigers. Je kunt met ons bijvoorbeeld ook fietsen in Noord-Korea!

Je kunt met ons een groepsreis doen, een individuele reis of een join-inreis. Bij een join-inreis sluit je je aan bij een klein groepje medereizigers, zonder dat er een Nederlandse reisbegeleider meegaat.

Je gidsen

Tijdens je reis door Noord-Korea word je begeleid door twee Engelssprekende gidsen en een chauffeur. Noord-Korea laat zich graag van haar beste kant zien en daarom is het alleen mogelijk om op deze manier te reizen.

Een complete reis

Alle maaltijden, de overnachtingen, begeleiding en het vervoer zijn inbegrepen. De enige kosten die je hebt zijn persoonlijke uitgaven in de bar van het hotel, extra flesjes water, souvenirs en fooi voor de gidsen en chauffeur. Daarnaast zijn er soms voorstellingen (zoals het circus of de Arirang mass games) waarvoor je de kaartjes ter plaatse afrekent.

Je kunt betalen met Chinese Renminbi, Euro’s en Amerikaanse Dollars.

Het programma

Het gekozen programma wordt altijd voorgelegd aan de Noord-Koreaanse autoriteiten en kan worden gewijzigd. Als je bepaalde dingen graag wilt zien dan kunnen we een verzoek indienen en proberen het programma aan te passen. Het is altijd mogelijk dat er door omstandigheden ter plaatse onderdelen van het programma gewijzigd worden, dit hoort bij het karakter van reizen in Noord-Korea. Als reiziger heb je dus een flexibele instelling nodig.

Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Noord-Korea”