Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Rijd langs Hamnøy in de Lofoten © Rh+
Bleik strand Vesteralen © Johanna & Alexander FellingerHiken in de LofotenVisit Norway Andenes walvissafariOntdek Noorwegen per trein © David GublerBezoek Trondheim tijdens je verlengingHet noorderlicht in de winterHet Lofotr Vikingmuseum op de LofotenOntmoet de Sami en hun rendieren tijdens rondreis Lofoten en Vesteralen

Noorwegen

Gratis!

Bekijk bestemming

Natuurschoon overal waar je kijkt

Land van fjorden, waar de bergen de zee ontmoeten, uitgestrekte bossen, verlaten witte strandjes en daartussen de typische kleurrijke huizen.... Noorwegen is een land waar de natuur altijd dichtbij is.

Het is een ideaal land om tijdens een rondreis te genieten van het buitenleven. Ga op walvissafari, vogels spotten, heerlijk wandelen.

's Zomers geniet je van lange dagen met de noordernachtzon, 's winters voltrekt zich het magisch schouwspel van het noorderlicht boven je hoofd.

Noorse cultuur

In Noorwegen komen de Noorse saga's, vol heldhaftige verhalen van veroveringen, ontdekkingen en ontberingen, tot leven. Leer over de fascinerende vikingcultuur in één van de oude vikingnederzettingen en vaar mee in een heus vikingschip.

In het noordelijk deel maak je kennis met de Samicultuur, die van oudsher nauw verbonden is met het houden van elanden.

Je kunt bij ons terecht voor:
 • Vaste reizen, routes die wij met veel zorg hebben samengesteld

Vaste rondreizen Noorwegen

We hebben een bijzonder afwisselende rondreis door Noorwegen voor je samengesteld, die naar wens op verschillende manieren te verlengen is.

Lofoten en Vesteralen

9 dagen

Dorpje Reine in de Lofoten

8 overnachtingen incl. ontbijt
Huurauto gedurende de hele reis
Optionele excursies en verlengingen mogelijk

v.a. € 1.740 per persoon

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.

Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden. Lees meer over onze manier van werken…


Voordelen van het reizen naar Noorwegen met Your Planet?

 • Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt
  Je bent niet gebonden aan vaste vertrekdata. We hebben een mooie voorbeeldreis voor je samengesteld, maar de exacte vertrekdata en reisduur bepaal je helemaal zelf.

 • Je slaapt op bijzondere plekken
  Alle accommodaties zijn met zorg uitgezocht. We regelen vooral sfeervolle, kleinschalige accommodaties, met kamer met eigen badkamer, vanzelfsprekend netjes en schoon. De extra’s zitten ‘m in de fantastische locatie, met schitterend uitzicht. Je slaapt onder andere in traditionele vissershuisjes, waar..

Individueel en toch zonder risico op reis

 • Bij Your Planet geniet je van een individuele reis, zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.
 • Alle accommodaties zijn veel zorg uitgezocht en op voorhand vastgelegd
 • Je huurauto staat voor je klaar op de luchthaven

 

 • Praktische informatie over Noorwegen

  Praktische informatie voor een reis naar Noorwegen

  We geven je hieronder een overzicht van een aantal zaken die belangrijk zijn bij je oriëntatie op een reis naar Noorwegen. Mocht je nog andere vragen hebben over het reizen door Noorwegen, bel ons dan gerust op 035 77 24 396 (vanuit België: 0031 35 77 24 396). Je kunt ook altijd je vragen mailen naar info@yourplanettravel.nl.

  Waar slaap je tijdens je reis door Noorwegen?

  Noorwegen biedt verschillende typen accommodatie, die uiteraard ook variëren in prijsklasse. Accommodaties waar wij gebruik van maken zijn altijd netjes en schoon.

  Traditionele vissershut: Rorbuer

  Rorbuer zijn de traditionele rode hutjes die aan het water liggen. De huisjes werden honderden jaren geleden voor het eerst gebouwd om vissers van accommodatie te voorzien. Vaak zijn ze gebouwd op palen in het water. Zo konden de vissers vanaf hun roeiboten makkelijk de huisjes bereiken. Tegenwoordig kun je zelf overnachten in een authentieke, opgeknapte Rorbu.

  In onze rondreis gaan we standaard uit van een privéhuisje met eigen badkamer.

  Driesterren- en viersterrenaccommodaties

  Over het algemeen liggen de driesterren- en viersterrenaccommodaties in een iets lager prijssegment als de bijzondere accommodaties in Noorwegen. Je hebt standaard een eigen badkamer.

  Vijfsterrenhotels

  Uiteraard beschikt Noorwegen ook over vijfsterrenhotels. Deze zijn met name in de steden te vinden. Buiten de steden is er in het topsegment minder beschikbaar.

  Hoe reis je naar Noorwegen af?

  Vliegen van Nederland of België naar Noorwegen

  De meest voor de hand liggende manier om in Noorwegen te komen is per vliegtuig.

  Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen waarmee je rechtstreeks naar Oslo vliegt vanaf Amsterdam: De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian Air, het Zweedse Scandinavian Airlines en KLM. Vanaf Brussel vlieg je met Brussels Airlines en Scandinavian Airlines.

  Naar Bergen en Trondheim vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks met KLM. Vanaf Brussel stap je over in Amsterdam of Oslo.

  Met de boot naar Noorwegen

  Er is ook een alternatief voor vliegen! Je kunt namelijk ook met de boot naar Noorwegen. De reis wordt hiermee een stuk langer, maar er is onderweg ook veel te zien.

  Er varen verschillende ferries vanaf Denemarken en Duitsland richting Oslo, Langesund, Larvik en Kristiansand in Noorwegen. Op de boot kun je je eigen auto meenemen.

  Hoe reis je in Noorwegen rond?

  Per huurauto door Noorwegen

  Noorwegen is het best te bereizen met de auto. Als je met de boot komt kun je je eigen auto meebrengen. Anders ben je aangewezen op een huurauto. Wij werken met een betrouwbare lokale autoverhuurder.

  De wegen in Noorwegen zijn goed onderhouden en relatief verkeersvrij bij wat we in Nederland en België gewend zijn. In Noorwegen rijd je veel door tunnels en over bruggen. Voor het onderhoud hiervan betaal je dan ook op de tolwegen.

  De hoofdwegen zijn de E-wegen die verschillende steden en regio’s met elkaar verbinden. Er wordt in Noorwegen gewoon aan de rechterkant van de weg gereden en de bewegwijzering is goed.

  Houd er met name in het Noorden van Noorwegen rekening mee dat tankstations niet op iedere hoek liggen.

  Openbaar vervoer in Noorwegen

  In Noorwegen vind je een uitgebreid netwerk van treinen die door de prachtige landschappen van bergen, meren en fjorden gaan. Van het Zuiden tot het Noorden reis je gemakkelijk over de populaire treinroutes van bijvoorbeeld de Nordland lijn, Bergen lijn, Flåm lijn en Ofoten lijn.

  In Noorwegen rijden ook veel bussen in de steden en om de steden met elkaar te verbinden. De wat meer afgelegen plekken zijn goed te bereiken per bus.

  Wat is de beste reistijd voor Noorwegen?

  Noorwegen is in ieder seizoen prachtig. Er is een duidelijk hoogseizoen; en wel in de zomermaanden juni, juli en augustus.

  Voorjaar en zomer in Noorwegen

  Door de noordelijke ligging geniet Noorwegen in het voorjaar en de zomer van lange dagen. Vanaf mei tot begin juli verdwijnt de zon maar heel even achter de horizon, wat zorgt voor twee uurtjes schemering midden in de nacht.

  Die lange dagen zijn heerlijk. Je kunt ’s avonds laat nog gemakkelijk een wandelingetje bij daglicht maken. Toch werkt het ook een beetje desoriënterend wanneer je er nog niet aan gewend bent. Je vergeet gemakkelijk de tijd doordat je niet gewaarschuwd wordt door het vallen van de avond.

  Najaar en winter in Noorwegen

  De tegenhanger van het lange licht zijn natuurlijk de donkere najaar- en winterdagen. Deze periode leent zich weer uitstekend om op jacht te gaan naar het noorderlicht.

  Noorderlicht in Noorwegen

  Met name het Noorden van Noorwegen is één van de beste plekken die je je kunt bedenken om het noorderlicht te aanschouwen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er een heldere hemel is. Om die kans te vergroten kun je het beste een aantal dagen hiervoor reserveren.

  Heb je een visum nodig voor Noorwegen?

  Noorwegen is geen lid van de Europese Unie, maar wel van de Europese Vrijhandelsassociatie (net zoals bijvoorbeeld IJsland en Zwitserland). Als EU burger heb je geen visum nodig voor Noorwegen.

   

Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Noorwegen”