Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Treinreis
Sint Petersburg, RuslandMoskou, RuslandRuslandMetrostationShaman Rock Olkhon IslandGer MongoliëOmgeving MongoliëDieren in Mongolië

Transsiberië Express

Gratis!

Bekijk bestemming

De aantrekkingskracht van de Transsiberië Express

Reizen met de trein is toch één van de mooiste manieren van reizen. Het heeft iets romantisch. Daar komt bij dat de Transsiberië Express legendarische routes heeft. Een droomreis voor velen. Voor ieder wat wils. Duizenden kilometers land, waar je anders misschien overheen zou vliegen, zie je vanuit je slaapcoupé aan je voorbij komen.

Kies uit verschillende routes

Er zijn drie verschillende routes. De klassieke route is de Transsiberië Express. Deze route werd al in 1891 bedacht door Tsaar Alexander III en brengt je van Moskou naar Vladivostok, de havenstad in het verre oosten.

De meest populaire route is de Transmongolië Express. De grote contrasten in natuur en cultuur onderweg maakt deze route zo geliefd. Na Rusland kom je in een geheel andere omgeving terecht in Mongolië. Hier maak je kennis met het nomadenleven en geniet je van eindeloze, ruige landschappen. Eindpunt is de Chinese hoofdstad Beijing, met als hoogtepunt een wandeling over de Chinese Muur.

's Winters is de Transmantsjoerije Express de leukste route. Na het ijzige Siberië kom je in in de Chinese stad Harbin aan, waar je het ijssculpturenfestival mee kunt maken. Een waar winterwonderland. Deze reis eindigt in Beijing.

Je kunt bij ons terecht voor:
 • Vaste reizen, routes die wij met veel zorg hebben samengesteld
 • Bouwstenen, waarmee je zelf je reis kan samenstellen
 • Maatwerk, geheel op jouw wensen en budget afgesteld

Transsiberië Express reisgids

Om je op weg te helpen hebben we een Transsiberië Express reisgids samengesteld. Vraag je reisgids aan door op onderstaande foto te klikken. Een Transsiberië Express Reisgids met tips voor een reis met de Tanssiberië Express

Hoogtepunten Transsiberië Express

De Transsiberië Express of Transmongolië Express is voor veel mensen een droomreis. Tijdens je reis die over duizenden kilometers spoor gaat, valt er natuurlijk veel te ontdekken. Je kunt zelf kiezen waar je stops maakt. We geven je onze hoogtepunten van deze beroemde treinreis.

1. Het relaxte treinleven

Langzaam trekt de wereld aan je voorbij terwijl jij in je treincoupé een Russisch kopje thee drinkt. Een rust daalt over je neer. De dagen in de trein vullen zich met kleine dingen… gesprekjes, een hapje eten in de restauratiewagon, oploskoffie, de benen strekken op de stations onderweg, een boek, een kaartspel, een glaasje vodka, met steeds het veranderende landschap buiten de trein.

Een groot voordeel van een treinreis is dat je alle vrijheid hebt om te kiezen waar en wanneer je uit wil stappen onderweg. Welke landen vind jij interessant om verder te ontdekken? Houd je van avontuur in Mongolië of wil je je liever verdiepen in de geschiedenis van Rusland? Wil je niet langer dan een nacht in een trein verblijven of wil je zoveel mogelijk zien in een korte tijd? Er is voor ieder wat wils.

2. De Transmongolië Express: drie landen ontdekken in één reis

De Transmongolië Express is bij uitstek de perfecte reis om je culturele horizon te verbreden. Je reist aaneengesloten al in acht dagen per trein dwars door Rusland, Mongolië en China.

Het leuke is, dat de drie landen zowel in cultuur als natuur enorm contrasteren, ondanks dat het buurlanden zijn. Deze drie vrij onbekende bestemmingen zijn nog niet bekend bij de grote massa’s, waardoor je je helemaal kunt onderdompelen. Elke dag is een verrassing. Zo kun je in korte tijd een heel diverse reis maken.

3. Milieubewust reizen: per trein van Amsterdam naar Beijing of Vladivostok

Het past helemaal in de tijdsgeest om na te denken over milieubewustere opties. Wist je dat je naar het startpunt van de Transsiberië Express kunt reizen vanaf Nederland per trein? Zo maak je één lange treinreis vanaf je woonplaats via Rusland helemaal naar Beijing of Vladivostok!

Your Planet heeft milieubewustzijn hoog in het vaandel staan en raad deze optie dan ook ten zeerste aan: én het avontuur begint al vanuit Nederland, én je bent milieubewust, én je reist naar bijzondere bestemmingen. Wat wil je nog meer?

4. Officieel startpunt: Moskou

Moskou is in de meeste reizen het startpunt. Het imposante Rode Plein en Kremlin herinneren niet alleen aan de Sovjetunie maar ook aan het roemrijke verleden van de Tsaren.

Ervaar via Your Planet de Russische weelde: Moskou is de perfecte plek om te verblijven in een comfortabel, luxe hotel.

5. De parel van Siberië: het Baikalmeer

Het Baikalmeer is een heerlijke plek om de schoonheid van Siberië te ervaren. De oorspronkelijke volkeren van Siberië hechten spirituele kwaliteiten aan het Baikalmeer. In de zomer stap je na een duik in het heldere water weer verfrist de trein in.

Ga met Your Planet buiten de gebaande paden en wandel over de Great Baikal Trail naar pittoreske dorpjes aan het meer. In Irkutsk, de culturele hotspot van de regio, ervaar je het lokale Siberische leven in een homestay.

De winterervaring van het Baikalmeer is als een sprookje. Siberië op zijn best: het hele meer bevriest en kan wel een ijslaag tot 2 meter hebben. Door methaangassen die vrij komen ontstaan er wonderlijke vormen in het ijs. Een paradijs voor (hobby)fotografen. Je kunt er wandelingen op maken, overheen rijden, schaatsen of hondensledetochten maken.

6. Ervaar de Mongoolse nomadencultuur

Het nomadenbestaan, zoals dat al duizenden jaren gevoerd wordt, is in Mongolië nog springlevend. Natuurlijk  doet de moderne wereld ook z’n intrede, maar de cultuur en tradities zijn nog hetzelfde als vroeger. Leer de Mongolen kennen door bij ze op bezoek te gaan. Je kunt proeven van het Mongoolse nomadenleven door te overnachten in een privéger.

7. Onbekende deel van de Chinese Muur van Beijing

Als slotstuk aan een Transmongolië reis is een bezoek aan de Chinese Muur van Beijing een perfecte afsluiting. Wij brengen je naar een deel dat nog niet veel bezocht wordt, zodat je dit wereldwonder zonder commercieel circus, in al zijn glorie kunt ervaren.

8. Eindeloze Mongoolse steppe

Mongolië is het land van de grote blauwe lucht. In de uitgestrekte steppen en woestijnen, met hier en daar een nomadenfamilie met hun kudde, ervaar je de uitgestrektheid en grootsheid van de natuur.

Reis met Your Planet met een comfortabele 4×4 over de eindeloze steppe naar het onbekende Noorden van Mongolië, waar je naast het beroemde Khuvsgul Lake ook rendierenvolkeren kunt aanschouwen.

9. Vladivostok, in het Verre Oosten

Vladivostok is het eindpunt van de klassieke Transsiberië Express. Lange tijd was de stad afgesloten van de buitenwereld, maar nu is het een bruisend centrum aan de oostkust.

Leer meer over de interessante geschiedenis van de stad tijdens een privétour of ga op bezoek bij een Russische familie voor een traditionele maaltijd.

10. De Tsarengeschiedenis van Yekaterinburg

Even buiten het Russische Yekaterinburg kun je naar de geografische grens tussen Europa en Azië, een mooie symbolische plek om bij stil te staan op je reis verder naar het oosten. Yekaterinburg zelf is ook een interessante stad.

Verblijf met Your Planet in een appartement in het historische stadscentrum. Het is een is prachtige stad die je terug brengt naar de tijd van de Tsaren. Daar zit ook een trieste component aan. De laatste Tsarenfamilie, de Romanovs, werd in Yekaterinburg vermoord en wordt vandaag de dag herdacht in een gedenkkerk.

11. Pracht en praal in Sint Petersburg

Sint Petersburg is geweldig om als stedentrip te doen, maar je kunt de oude hoofdstad van Rusland ook aan de Transsiberië reis plakken. Laat je imponeren door de weelderige paleizen en kunstschatten. Maar vergis je niet, Sint Petersburg leeft niet in het verleden. Je kunt je ook onderdompelen in het hippe, moderne leven van Rusland.

De pracht en praal van Sint Petersburg is perfect te ervaren met een fietstocht met gids die we voor je kunnen organiseren.

12. IJsfestival in Harbin

Denk ook eens aan een winterse Transsiberië Express! Besneeuwde winterlandschappen, ijzige temperaturen en een behaaglijk warm gestookte trein. Volg de route van de Transmantsjoerije Express en maak een stop in het Chinese Harbin, waar ’s winters een wereldberoemd ijssculpturenfestival plaatsvindt.

Terug naar overzicht bestemmingen

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.

Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden. Lees meer over onze manier van werken…


Voordelen van reizen met de Transsiberië Express met Your Planet

 • Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt
  Je bent niet gebonden aan vaste vertrekdata. De vertrekdata, de stops en de reisduur bepaal je helemaal zelf.
 • Je hebt meer flexibiliteit tijdens excursies
  Doordat je met privévervoer reist, ben je flexibeler dan met een tourbus. Je komt op de leukste plekjes die met een bus lastiger te bereiken zijn. Zie je onderweg iets moois en wil je het graag op foto vastleggen? Dan vraag je gewoon aan je privéchauffeur om even te stoppen. Hetzelfde geldt uiteraard voor een toiletstop.
 • Je gids heeft alle tijd voor je
  Naast informatie over de bezienswaardigheden in Rusland, Mongolië en China, vertelt je lokale privégids ook over persoonlijke verhalen en ervaringen.
  Heb je vragen over de Transsiberië Express of bepaalde gewoontes van deze landen? Je persoonlijke gids beantwoordt ze graag allemaal.

  De wandeling met gids Inge was erg leuk en het was fijn dat we haar alvast wat algemene informatie konden vragen – fam. Jansen

 • Je kiest zelf je vrije momenten
  Wanneer je individueel met de Transsiberië Express reist, kies je zelf waar je met een privégids op ontdekking wilt gaan en waar je liever op eigen gelegenheid even rondloopt of uitrust.

  Gids Maria heeft ons goed rondgeleid en veel verteld over Shanghai. Ze heeft ons ook nog wat tips gegeven voor onze vrije dag – Hans & Maya

 • Je kunt je reis helemaal op maat laten uitwerken
  Doordat je individueel met de Transsiberië Express reist, kun je de route helemaal op maat laten uitstippelen. Via onze bouwstenen bepaal je zelf waar je naartoe wilt en wat je wilt doen. Wij zorgen dat hier een mooi reisschema uit voortkomt, gebaseerd op jouw wensen.
 • Authentieke accommodaties
  Leer een land en de mensen écht kennen. Slaap met Your Planet bijvoorbeeld bij locals in diverse homestays.

Wil je ergens naartoe, maar zie je het niet op onze website staan? Ook daar helpen wij je graag bij!

Wil je ergens langer blijven of heb je een bepaalde voorkeur qua transport? Wij houden graag rekening met al jouw wensen!

Individueel en toch zonder risico op reis

Bij Your Planet geniet je van een individuele reis, zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

 • Alle accommodaties op voorhand zijn vastgelegd
 • Alle chauffeurs tijdig klaarstaan aan de luchthaven, het treinstation en/of het hotel
 • Alle trein- en vliegtickets gereserveerd zijn en voor je klaarliggen
 • Alle lokale collega’s altijd makkelijk te bereiken zijn
 • Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op het Your Planet noodnummer

Chauffeurs stonden ons overal keurig op tijd op te wachten met duidelijke bordjes en de hotels waren buitengewoon goed.

Selecteer enkele bouwstenen en vraag vrijblijvend een individueel reisschema aan
 • Praktische informatie over een reis met de Transsiberië Express

  We geven je hieronder een overzicht van een aantal zaken die belangrijk zijn bij je oriëntatie op een reis met de Transsiberië Express. Mocht je nog andere vragen hebben, bel ons dan gerust op 035 77 24 396 (vanuit België: 0031 35 77 24 396). Je kunt ook altijd je vragen mailen naar info@yourplanettravel.nl.

  Waar slaap je tijdens een reis met de Transsiberië Express?

  Keuze accommodatie: authentiek verblijf, luxe verblijf óf combi

  Your Planet bied je de mogelijkheid om tijdens de Transsiberië reis te kiezen tussen echte lokale ervaringen of luxere opties. Zo kun je slapen bij de leukste homestay-adresjes of appartementen, maar ook genieten van comfortabele drie, vier- of vijfsterrenhotels.

  In Moskou zijn bijvoorbeeld fantastische vijfsterrenopties, in Yekaterinburg hebben we een heel leuk appartement en in Irkutsk en Vladivostok hebben we mogelijkheden voor het verblijf bij een lokale familie in homestays. Verder verblijf je in Ulan Bator, Mongolië in een comfortabel hotel en traditionele gers tijdens je rondreis. In Beijing hebben we de leukste traditionele courtyardhotels uitgezocht in de hutongwijken. Zo kun je een hele diverse reis samenstellen.

  De accommodaties die we hebben uitgekozen zijn in de buurt van het hoogtepunten, maar ook kleinschalig en authentiek.

  Keuze verblijf privéger: nomadenfamilies of gerkamp

  Reis je met de Transmongolië Express? Dan slaap je in Mongolië buiten de hoofdstad in gerkampen of bij nomadenfamilies in een traditionele privéger (een Mongoolse yurt). Je verblijf is gelijk de beste manier om de interessante nomadencultuur te leren kennen.

  Uniek bij Your Planet is dat je zelf een combinatie kunt maken van het aantal nachten dat je bij nomaden of in gerkampen verblijft. Zo kun je jouw ideale combinatie samenstellen tussen authenticiteit en comfort.

  Hoe reis je naar de start van de Transsiberië Express?

  Je kunt op verschillende manieren in Rusland komen. Je kunt vanuit Nederland, België of Duitsland op het vliegtuig stappen naar één van de internationale luchthavens In Rusland of per trein vanuit Nederland of België reizen naar Rusland.

  Vliegen naar Rusland

  KLM

  Als je via de website een offerte aanvraagt voor jouw reis met de Transsiberië Express dan zoeken we altijd een vlucht voor je die past bij jouw reisschema.

  Doordat Your Planet gespecialiseerd is in reizen met de Transsiberië Express kunnen we retourtickets aanbieden die passen bij jouw Transmongolië reis. Met deze speciale tickets kun je rechtstreeks heenvliegen naar Moskou of Sint Petersburg en terugvliegen vanuit Beijing, Shanghai, Hong Kong of Chengdu.

  Zo vlieg je met Your Planet vertrouwd met KLM vanuit Nederland naar Moskou en terug uit Beijing.

  Met de trein naar Rusland

  Je kunt er ook voor kiezen om met de trein vanuit Nederland naar Rusland reizen. Volgens sommigen is dit een must als start van de Transsiberië Express. Daarnaast is het ook gelijk de meest milieubewuste optie – en dat past helemaal in deze tijd. Zo reis je helemaal over land vanaf je woonplaats naar Beijing, Vladivostok of zelfs Pyongyang. Houd er bij deze combinatie wel rekening mee dat je ook een transitvisum voor Wit-Rusland nodig hebt.

  Hoe reis je rond tijdens de Transsiberië Express?

  De Transsiberië reis is natuurlijk zo iconisch omdat je zo’n 9000 kilometer geheel aflegt met nachttreinen. Onderweg veranderen de landschappen en culturen constant.

  Treinreis met tussenstops

  Voorafgaand aan je reis kies je bij welke locaties je wil uitstappen tijdens de treinreis. Your Planet reserveert dan alle treintickets voor deze routes vooraf. Uiteraard hebben onze reisspecialisten je een handje geholpen met de leukste bouwstenen en vaste reizen om jouw perfecte route samen te stellen. Het is tevens mogelijk om locaties/ routes op maat aan te vragen bij onze reisspecialisten.

  De meeste reizigers kiezen ervoor om de treinreis zo op te splitsen met tussenstops, dat je per treinrit ongeveer één tot drie nachten in de trein reist. Het is zo een hele relaxte manier van reizen, omdat je veel rusttijd hebt in de trein om je avonturen tijdens je stops te overdenken.

  Er zijn verschillende treinen beschikbaar op de route om uit te kiezen. Je reisspecialist is op de hoogte van de dagen dat deze treinen rijden en de beste treinen met de meest comfortabele treintijden en prijs/kwaliteitsverhouding. Zo houden we er rekening mee dat je wanneer mogelijk niet ’s nachts hoeft op of uit te stappen. Geef je gewenste data aan ons door en we gaan graag voor je puzzelen.

  Welke klasse kies ik?

  Je kunt kiezen voor twee mogelijkheden tijdens je treinreis: de tweede klasse of de eerste klasse.

  Het grootste verschil tussen de eerste klasse en de tweede klasse is het aantal personen dat er maximaal in één coupé kunnen reizen. In een eerste klasse coupé is ruimte voor maximaal twee personen. In een tweede klasse coupé kunnen maximaal vier personen.

  Je kiest bij Your Planet zelf welke treinreis je in welke klasse wil reizen. Zo kun je een deel van de treinreizen in de eerste klasse reizen en het andere deel in de tweede klasse reizen. Veel reizigers kiezen er voor om de langste trajecten in de eerste klasse te reizen.

  In veel treinen zijn geen eerste klasse wagons aanwezig. Indien deze wel aanwezig zijn, is de kans groot dat ze snel uitverkocht zijn. Wij kunnen dan uitgaan van een coupé in de tweede klasse coupé die we helemaal afkopen, zodat je alsnog comfortabel privé reist. Er is namelijk weinig verschil tussen de eerste en tweede klasse, behalve het aantal bedden.

  Voor de ultieme treinreis-ervaring raden wij je aan om minimaal één treinreis in een gedeelde coupé te verblijven. Het is een unieke manier om lokale mensen en andere toeristen te leren kennen en vriendschappen te sluiten.

  Eten in de trein

  Iedere wagon is voorzien van een samovar, een boiler, waar je gratis kokend water uit kunt tappen. Zo kun je onderweg soep, koffie, thee of instant noedels maken. Onderweg worden regelmatig stops gemaakt. Vaak wordt er op de perrons allerlei waar verkocht zoals worst, verse huisgemaakte gerechten, fruit en flessen sap of frisdrank.

  Je kunt ook een hapje eten in de restauratie wagon. ’s Avonds doet deze wagon dienst als bar en kun je hier gemakkelijk andere reizigers ontmoeten.

  Een gedeelte vliegen

  Heb je wat korter de tijd of wil je niet de gehele treinreis maken (ongeveer acht dagen in de trein in totaal achter elkaar), dan kun je er ook voor kiezen om een gedeelte per vlucht te vliegen. Zo kun je ergens binnen een paar uur zijn, waar je per trein een paar dagen over doet. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

  Heb je wel de tijd? Dan adviseren we je echter om de gehele treinrit te maken. Zo ervaar je pas echt het ware Transsiberië-gevoel: met zijn langzaam veranderende landschappen en culturen, en het reilen en zeilen van het treinleven. Wat ons betreft is dit onderdeel van de charme van deze reis.

  Reizen tijdens de tussenstops

  Tijdens de tussenstops in Rusland wordt je opgehaald door een privéchauffeur die je naar je accommodatie brengt. Dit is wel zo prettig als je gedesoriënteerd op een nieuwe locatie aankomt. Ter plekke kun je de keuze maken tussen het gebruik van openbaar vervoer (goed geregeld in de grote Russische steden, wel weinig in het Engels), taxi’s (wij raden aan dit via de accommodatie te organiseren), of privéchauffeurs via ons.

  Het gebruik van een taxi in Rusland, Mongolië en China is relatief laag in kosten. Wanneer je gebruik maakt van de taxi rijd dan altijd op de meter.

  In Ulan Bator, de hoofdstad van Mongolië, kun je het beste per taxi (via je accommodatie) of via een privéchauffeur reizen. Onze tip: kijk vooraf goed waar je naartoe wil: het centrum van Ulan Bator is erg klein, en veelal sneller te voet dan per auto te bereiken door de verkeersdrukte. Je wordt door ons naar je accommodatie gebracht en weer teruggebracht naar de luchthaven/ treinstation door een privéchauffeur na je trip. Deze ligt namelijk buiten het centrum.

  Buiten de hoofdstad zijn er maar een paar verharde wegen die het immense land doorkruisen. De rest bestaat uit steppe of woestijn met onverharde wegen. Het is daarom alleen mogelijk om met een lokale privéchauffeur en -gids op pad te gaan. Zo leer je het land extra goed kennen.

  In China kun je het best reizen per metro. Ondanks dat de grote stations eerst vrij intimiderend kunnen lijken, heb je het netwerk al vrij snel door. Het is de meest efficiënte manier om van punt A naar B te komen in de grote steden.

  Wat is de beste reistijd voor de Transsiberië- of Transmongolië Express?

  Elk seizoen heeft zijn charme voor deze reis.

  De meest populaire reisperiode voor zowel de Transsiberië Express als de Transmongolië Express is de zomer. Wij het schouderseizoen aan (mei, juni en september), in verband met de meest aangename temperaturen in alle drie de landen, mogelijke laagseizoenkortingen, en het feit dat het bij de grotere attracties en in de trein meestal rustiger is.

  Hieronder geven we je een uitgebreidere beschrijving van de beste reistijd per land.

  Rusland

  Rusland is het hele jaar goed te bezoeken. De meest aangename temperaturen zijn in de zomer, met een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Sla in juni het festival de Witte Nachten in Sint Petersburg zeker niet over. Tijdens dit festival gaat de zon ’s nachts niet onder en zijn er de hele nacht festiviteiten in de stad; een bijzondere gewaarwording.

  Je kunt ook kiezen voor een bijzondere winterse reis! In de winter is de gemiddelde temperatuur -7 graden; een perfecte temperatuur voor een winterreis met mooie landschappen en winterse activiteiten als wandelingen, hondensledetochten, ijsvissen en wintermarkten bezoeken. Vooral de Transmantsjoerije Express (van Moskou, via Harbin naar Beijing) is tijdens deze periode speciaal. Naast de winterwonderland-taferelen onderweg, kun je dan het beroemde ijsfestival in Harbin in China meemaken (januari en februari).

  Mongolië

  Mongolië heeft een vrij extreem landklimaat met temperaturen van maximaal 40 graden in de zomer en -40 graden in de winter. Mongolië komt het best tot zijn recht tussen mei en september.

  De zomermaanden juli en augustus kunnen vrij warm zijn, maar zijn wel weer perfect om het bijzondere nomadenfestival Naadam mee te maken (halverwege juli).

  Het is buiten de hoofdstad alleen mogelijk om in gers te slapen. Wanneer je bij een nomadenfamilie wil verblijven of het rendierenvolk wil bezoeken dan zijn deze beschikbaar tussen mei en september. In de winter trekken de families weg.

  China

  In China reis je met de Transmongolië Express via Mongolië naar Beijing, het officiële eindpunt van de trein. De seizoenen in dit gebied van China zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar dan een stuk extremer; De zomers kunnen erg warm worden en de winters een stuk frisser (met zeer koude winden vanuit Siberië). De lente en de herfst zijn het meest aangenaam.

  Periodes die je in China wel echt moet zien te vermijden zijn de eerste week van mei en de eerste week van oktober. In die weken viert China collectief vakantie en dat betekent topdrukte en verkeerschaos. Vermijd in China ook het lentefeest (wisselende data, vraag ons wanneer het de volgende keer valt), je kunt dan topdrukte verwachten.

  Elk seizoen heeft weer zijn eigen voor- en nadelen per locatie. Wij helpen je graag verder met het samenstellen van de beste route voor de reisperiode die jij in gedachten hebt. Lees ook hieronder onder het kopje ”Hoe kies je een route?” meer over de verschillende route-mogelijkheden.Klimaattabel Transsiberië Express

  Heb je een visum nodig voor de Transsiberië Express?

  Voor het reizen met de Transsiberië of de Transmongolië Express heb je meerdere visa nodig.

  Transsiberië Express, Paspoort en visa Rusland, Mongolië, China

  Visa laten regelen door Your Planet

  Wij kunnen voor alle landen de visumaanvraag voor je regelen. Wij zorgen er dan voor dat je paspoort naar de betreffende ambassades en consulaten wordt gebracht en dat je paspoort weer wordt afgehaald. Als alle visa in je paspoort zijn gezet dan krijg je je paspoort weer aangetekend thuis opgestuurd.

  Houd er rekening mee dat je je paspoort ongeveer zes tot acht weken kwijt bent.

  Lees hier meer over het regelen van je visa door Your Planet
  Deze link opent in een nieuw tabblad

  Hoe kies je een route?

  Het officiële startpunt van de drie bekende treinroutes is Moskou. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan Moskou, tsarenstad Sint Petersburg te bezoeken.

  De drie treinroutes

  Hierbij de drie bekende routes:

  1. De Transsiberië Express: vanaf Moskou (Rusland) naar Vladivostok (Rusland) in zo’n zeven nachten per trein. Dit is de klassieke route.
  2. De Transmongolië Express: vanaf Moskou (Rusland) via Ulan Bator (Mongolië) naar Beijing (China) in zo’n zes nachten per trein. Dit is de meest gekozen, meest diverse route.
  3. De Transmantsjoerije Express: vanaf Moskou (Rusland)  via Harbin (in het noorden van China) naar Beijing (China) in zo’n zeven nachten per trein. Dit is de meest onontdekte route.

  Het eerste deel van de route is bij alle drie de opties gelijk: je reist namelijk vanaf Moskou via steden als Perm, Yekaterinburg en Krasnoyarsk naar Irkutsk. Vanaf Irkustk, de hoofdstad van Oost-Siberië, splitst de trein zich vervolgens af naar Vladivostok, Ulan Bator of Harbin.

  Bekijk ook eens onze vaste reizen om een beter beeld te krijgen van de verschillende routes zodat jij de juiste route voor jou kunt kiezen.

  Route andersom

  Het is ook mogelijk om de routes andersom te doen. Als je de keuze hebt, raden wij echter aan om te beginnen in Moskou (of Sint Petersburg). Terwijl je meer richting het oosten reist, worden de landschappen namelijk steeds ruiger en spectaculairder, en de culturen steeds aparter.

  Lengte reis

  De meeste Your Planet reizigers doen de Transsiberië Express of Transmantsjoerije Express vanaf zo’n twee weken en de Transmongolië Express vanaf ongeveer drie weken. Hoe langer je de tijd hebt, hoe meer je de onontdekte parels kunt ontdekken.

  Your Planet is ook specialist in China, Noord-Korea en Japan. Heb je de tijd, dan raden we je zeker aan om de reis uit te breiden in één van deze landen, om je reis nog specialer te maken. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

  Lees hier meer over de duur van de routes.

  Verlenging China of Noord-Korea

  Maak jouw Transsiberië reis uniek en verleng de treinroute met een verlenging in het diverse China of unieke Noord-Korea waar Your Planet tevens al jaren specialist is.

  Beide landen zijn goed te bereiken per vlucht of trein. In China reizen ze ook met hogesnelheidstreinen waardoor je snel op andere plekke uitkomt. Veel gekozen verlengingen gaan naar Shanghai of Hong Kong met dagtreinen.

  Noord-Korea kun je bereiken met een nachttrein van één nacht of vlucht vanaf Beijing. Een veel gekozen optie voor dit land is de vijfdaagse bouwsteen Noord-Korea. Neem contact met ons op over de mogelijkheden en eventuele vragen.

Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Transsiberië Express”