Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Treinreis
Sint Petersburg, RuslandMoskou, RuslandRuslandMetrostationShaman Rock Olkhon IslandGer MongoliëOmgeving MongoliëDieren in Mongolië

Transsiberië Express

Gratis!

Bekijk bestemming

De aantrekkingskracht van de Transsiberië Express

Reizen met de trein is toch één van de mooiste manieren van reizen. Het heeft iets romantisch. Daar komt bij dat de Transsiberië Express iets legendarisch heeft. Duizenden kilometers land, waar je anders misschien overheen zou vliegen, zie je vanuit je slaapcoupé aan je voorbij komen.

Kies uit verschillende routes

Er zijn drie verschillende routes. De klassieke route is de Transsiberië Express, van Moskou naar Vladivostok, de havenstad in het verre oosten.

De meest populaire route is de Transmongolië Express, waarbij je na Rusland in een geheel andere omgeving komt in Mongolië en daar kennismaakt met het nomadenleven. Eindpunt is de Chinese hoofdstad Beijing, met als hoogtepunt een wandeling over de Chinese Muur.

's Winters is de Transmantsjoerije Express de leukste route. Na het ijzige Siberië kom je in in de Chinese stad Harbin aan, waar je het ijssculpturenfestival mee kunt maken.

Je kunt bij ons terecht voor:
 • Vaste reizen
 • Bouwstenen

Hoogtepunten Transsiberië Express

De Transsiberië Express of Transmongolië Express is voor veel mensen een droomreis. Tijdens je reis die over duizenden kilometers spoor gaat valt er natuurlijk veel te ontdekken. Je kunt zelf kiezen waar je stops maakt. We geven je onze tien hoogtepunten.

1. Het treinleven

Langzaam trekt de wereld aan je voorbij terwijl jij in je treincoupé een Russisch kopje thee  drinkt. Een rust daalt over je neer. De dagen in de trein vullen zich met kleine dingen… gesprekjes, een hapje eten, oploskoffie, de benen strekken op stations onderweg, een boek, een kaartspel, glaasje vodka, met steeds het veranderende landschap buiten de trein.

2. Moskou

Moskou is in de meeste reizen het startpunt. Het imposante Rode Plein en Kremin herinneren niet alleen aan de Sovjetunie maar ook aan het roemrijke verleden van de Tsaren.

3. Baikalmeer

Het Baikalmeer is een heerlijke plek om de schoonheid van Siberië te ervaren. De oorsponkelijke volkeren van Siberië hechten spirituele kwaliteiten aan het Baikalmeer. Na een duik in het heldere water stap je weer verfrist in de trein.

4. Mongoolse nomaden

Het nomadenbestaan, zoals dat al duizenden jaren gevoerd wordt, is in Mongolië nog springlevend. Natuurlijk  doet de moderne wereld ook z’n intrede, maar de cultuur en tradities zijn nog hetzelfde als vroeger. Leer de Mongolen kennen door bij ze op bezoek te gaan. Je kunt proeven van het Mongoolse nomadenleven door te overnachten in een ger.

5. Chinese Muur van Beijing

Als slotstuk aan een Transmongolië reis is een bezoek aan de Chinese Muur van Beijing een perfecte afsluiting. Wij brengen je naar een deel dat nog niet veel bezocht wordt, zodat je dit wereldwonder zonder commercieel circus kunt ervaren.

6. Mongoolse steppe

Mongolië is het land van de grote blauwe lucht. In de uitgestrekte steppen en woestijnen, met hier en daar een nomadenfamilie met hun kudde, ervaar je de uitgestrektheid en grootsheid van de natuur.

7. Vladivostok

Vladivostok is het eindpunt van de klassieke Transsiberië Express. Lange tijd was de stad afgesloten van de buitenwereld, maar nu is het een bruisend centrum aan de oostkust.

8. Yekaterinburg

Even buiten het Russische Yekaterinburg kun je naar de geografische grens tussen Europa en Azië, een mooie symbolische plek om bij stil te staan op je reis verder naar het oosten. Yekaterinburg zelf is ook een interessante stad. Het historische stadscentrum is prachtig en brengt je terug naar de tijd van de Tsaren. Daar zit ook een trieste component aan. De laaste Tsarenfamilie, de Romanovs, werd in Yekaterinburg vermoord en wordt vandaag de dag herdacht in een gedenkkerk.

9. St. Petersburg

St. Petersburg is geweldig om als stedentrip te doen, maar je kunt de oude hoofdstad van Rusland ook aan de Transsiberië reis plakken. Laat je imponeren door de weelderige paleizen en kunstschatten. Maar vergis je niet, St. Petersburg leeft niet in het verleden. Je kunt je ook onderdompelen in het hippe, moderne leven van Rusland.

10. Harbin

Denk ook eens aan een winterse Transsiberië Express! Besneeuwde winterlandschappen, ijzige temperaturen en een behaaglijk warm gestookte trein. Volg de route van de Transmantsjoerije Express en maak een stop in het Chinese Harbin, waar ’s winters een wereldberoemd ijssculpturenfestival plaatsvindt.

Waarom reizen met de Trans Siberië Express met Your Planet?

 

Voordelen van reizen met de Trans Siberië Express met Your Planet

 • Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt

Je bent niet gebonden aan vaste vertrekdata. De vertrekdata en reisduur bepaal je helemaal zelf.

 • Je hebt meer flexibiliteit tijdens excursies

Doordat je met privévervoer reist, ben je flexibeler dan met een tourbus. Je komt op de leukste plekjes die met een bus lastiger te bereiken zijn.

Zie je onderweg iets moois en wil je het graag op foto vastleggen? Dan vraag je gewoon aan je privéchauffeur om even te stoppen. Hetzelfde geldt uiteraard voor een toiletstop.

 • Je gids heeft alle tijd voor je

Naast informatie over de bezienswaardigheden in Rusland, Mongolië en China, vertelt je lokale privégids ook over persoonlijke verhalen en ervaringen.

Heb je vragen over de Trans Siberië Express of bepaalde gewoontes van deze landen? Je persoonlijke gids beantwoordt ze graag allemaal.

De wandeling met gids Inge was erg leuk en het was fijn dat we haar alvast wat algemene informatie konden vragen.

 • Je kiest zelf je vrije momenten

Wanneer je individueel met de Trans Siberië Express reist, kies je zelf waar je met een privégids op ontdekking wilt gaan en waar je liever op eigen gelegenheid even rondloopt of uitrust.

Gids Maria heeft ons goed rondgeleid en veel verteld over Shanghai. Ze heeft ons ook nog wat tips gegeven voor onze vrije dag.

 • Je kunt je reis helemaal op maat laten uitwerken

Doordat je individueel met de Trans Siberië Express reist, kun je de route helemaal op maat laten uitstippelen.

Via onze bouwstenen bepaal je zelf waar je naartoe wilt en wat je wilt doen. Wij zorgen dat hier een mooi reisschema uit voortkomt, gebaseerd op jouw wensen.

Wil je ergens naartoe, maar zie je het niet op onze website staan? Ook daar helpen wij je graag bij!

Wil je ergens langer blijven of heb je een bepaalde voorkeur qua transport? Wij houden graag rekening met al jouw wensen!

Individueel en toch zonder risico op reis

Bij Your Planet geniet je van een individuele reis, zonder je ook maar ergens zorgen over te hoeven maken.

 • Alle accommodaties op voorhand zijn vastgelegd
 • Alle chauffeurs tijdig klaarstaan aan de luchthaven, het treinstation en/of het hotel
 • Alle trein- en vliegtickets gereserveerd zijn en voor je klaarliggen
 • Alle lokale collega’s altijd makkelijk te bereiken zijn
 • Wij zijn 24 uur per dag te bereiken op het Your Planet noodnummer

Chauffeurs stonden ons overal keurig op tijd op te wachten met duidelijke bordjes en de hotels waren buitengewoon goed.

Selecteer enkele bouwstenen en vraag vrijblijvend een individueel reisschema aan

Waar slaap je?

 • Praktische informatie over de Trans Siberië Express

  Praktische informatie over de Trans Siberië Express

  Beste reisperiode

  …………………………….

  Naar Rusland reizen

  Je kunt op verschillende manieren in Rusland komen. Je kunt vanuit Nederland, België of Duitsland op het vliegtuig stappen naar één van de internationale luchthavens In Rusland.

  Vliegen naar Rusland

  KLM

  Als je via de website een offerte aanvraagt voor jouw reis met de Transsiberië Express dan zoeken we altijd een vlucht voor je die past bij jouw reisschema. Doordat Your Planet gespecialiseerd is in reizen met de Transsiberië Express kunnen weretourtickets aanbieden die passen bij jouw Transmongolië reis. Met deze speciale tickets kun je rechtstreeks heenvliegen naar Moskou of Sint Petersburg en terugvliegen vanuit Beijing, Shanghai, Hong Kong, Chengdu of Guangzhou (Canton).

  Zo vlieg je met Your Planet vertrouwd met KLM vanuit Nederland naar Moskou en terug uit Beijing.

  Met de trein naar Rusland

  Je kunt ook met de trein vanuit Nederland naar Rusland reizen. Volgens sommigen is dit een must als start van de Transsiberië Express. Zo reis je helemaal per trein van je woonplaats naar Beijing. Houd er bij deze combinatie wel rekening mee dat je ook een transitvisum voor Wit-Rusland nodig hebt.

  Visa

  Transsiberië Express, Paspoort en visa Rusland, Mongolië, China

  Om naar Rusland, Mongolië en China te kunnen reizen heb je een visum nodig. Een visum wordt verstrekt door de ambassade of het consulaat van een land. Rusland en China hebben respectievelijk een consulaat en ambassade in Den Haag.

  Visumaanvraag uit handen geven

  Wij kunnen voor alle landen de visumaanvraag voor je regelen. Wij zorgen er dan voor dat je paspoort naar de betreffende ambassades en consulaten wordt gebracht en dat je paspoort weer wordt afgehaald. Als alle visa in je paspoort zijn gezet dan krijg je je paspoort weer aangetekend thuis opgestuurd. Houd er rekening mee dat je je paspoort ongeveer zes weken kwijt bent.

   

  Als je de visa voor Rusland, Mongolië en China tezamen door ons laat regelen, inclusief uitnodiging voor Rusland, dan kost dit € 389,- per persoon. Voor het aangetekend verzenden per koerier komt er € 19,- bij per adres. Je kunt je paspoort ook zelf ophalen bij onze visumdienst in Den Haag.

  Rusland

  Om voor Rusland een visum te kunnen krijgen stelt het Russisch consulaat een “uitnodiging” verplicht. Deze uitnodiging dient als bewijs dat je verblijf in Rusland van begin tot eind geboekt is.

   

  Valuta

  …………………

Wat kun je bijboeken?

Deze bouwsteen heeft een vast reisprogramma zonder extra excursies.
Bekijk bestemming

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Transsiberië Express”