Reisverslagen

China reisverslagen

“We staan op en zien ons in een oase met prachtig uitzicht. Prachtig gelegen, op hoogte aan de voet van de Mekong, tussen de bossen (een aanrader!).”

“We hebben er heel erg van genoten – samen met heel veel Chinezen- toeristen en lokalo’s. Er wordt gedanst, gejogd, TaiChi en Qigong gedaan. Koortjes repeteren er. Het is echt een feest om daar te zijn.”

“Prachtige sneeuwsculpturen bewonderen we hier. Sommige zijn echt gigantisch, maar elk sculptuur is een waar kunstwerk!

Ga naar China reisverslagen

Transsiberië reisverslagen

“Vandaag gaan we echt de grens opzoeken… Met sledehonden naar de grens van Azië en Rusland.”

“We gingen gelijk met de met de metro naar het Rode Plein. Het ene metrostation is nog mooier als de ander!”

“Onderweg naar een nomadenfamilie waar we een kamelentocht gingen maken kwamen we langs de eerste zandduin. We dronken eerst een kopje thee met kamelenmelk en een lokale lekkernij bij een nomadenfamilie.”

Ga naar Transsiberië reisverslagen

Noord-Korea reisverslagen

“Al met al vonden we de DPRK zeer indrukwekkend en dit was toch niet onze eerste verre reis. Heel bijzonder en met geen enkel ander land te vergelijken.”

“Noord-Koreanen zijn geen robots. Het zijn vriendelijke, trotse, gastvrije mensen. “

“Het is echt de moeite waard naar Noord-Korea te gaan en verrast te worden. Zelf ben ik met honderd vragen heen gegaan en met tweehonderd vragen teruggekomen.”

Ga naar Noord-Korea reisverslagen

Jordanië reisverslagen

“Onderweg kwamen we ontzettend veel vriendelijke mensen tegen, prachtige plaatsen, mooie vergezichten en adembenemende landschappen.”

“Wat me echt heeft getroffen is de warme gastvrijheid van de Jordaniërs die je tegenkomt. Gewoon op straat welkom heten in Jordanië en uitnodigen voor de thee. Echt oprecht belangstellend en blij dat je er bent. “

“De ervaring in Wadi Rum is er een om nooit te vergeten! De hutjes waren prima en het ging allemaal goed. De kinderen vonden het ook geweldig! Super ervaring, misschien wel de mooiste belevenis ooit met een jeep door de woestijn!”

Ga naar Jordanië reisverslagen

Iran reisverslagen

“We zijn naar de nomaden geweest. Bijzonder gastvrij en hun maaltijden waren verrukkelijk. “

“Het is hartverwarmend om overal vriendelijke mensen te ontmoeten die zich graag met je willen verbinden, ook al is dat maar heel even: voor de foto b.v. “

“Het gevarieerde programma liet meer zien van de geschiedenis van de koningen Cyrus, Darius en Xerxes. Slapen en eten bij Iraanse families, zelfs eten bij nomaden, maakte deze reis totaal.”

Ga naar Iran reisverslagen